Kao sto neki mozda vec znaju, ja sam ljubitelj pica. Evo jedna zanimljiva alternativa standardnom spremanju pice. Tek spremljeno jelo se ne moze jesti kao pica, trazi viljusku, ja jedem to sa kineskim stapicima ali ostatci sacuvano za kasnije, kada se ohladi bas kao spremljena pica. Ukusno ...
Potrebno je:
- Kecica makarona
- Kackavalj
- Salama
- Kulen
- Brasno /otprilike 3 velike kasike
- Mleko /otprilike 2-3 velike solje
- Maslac
- Beli luk / 4-6 cena
- Persun
- Paradajz sos /ili kupiti Tomato ili sl.
- Origano
Priprema makarona:
- U prokljucaloj predhodno posoljenoj vodi dodati kesicu makarona. Kada se makaroni skuvaju, procediti, dodati malo ulja i odloziti sa strane.
Priprema fila:
- Malo maslaca staviti u tiganj a potom neku kolicinu iseckanog kulena (radi arome no kulen dolazi i kasnije), potom dodati malo persuna i iseckan beli luk;
- Sipati tri velike kasike brasna (manje-vise, vidite sami koliko treba) a potom 2 velike solje mleka (mozda bude trebalo dodati jos pola solje kasnije po mesanju, vidite sami)
- Konstantno mesati dok se smesa ne sjedini.
- Dodati narendan kackavalj (ja stavim tri prstohvata, mozda i vise, ne znam) i mesati da se sjedini i otopi sa ostatkom smese.
- Smanjiti vatru, u tu smesu dodati skuvane makarone, dobro promesati.
Priprema podloge, smese i pecenje:
- Gotovu smesu sipati u predhodno podmazan tiganj, razvuci otprilike ravnomerno da se napravi kvazi podloga.
- Preko dodati paradajz sos, salamu, potom narendan kackavalj i na kraju ukrasiti preko kulenom i origanom.
- Staviti u rernu da se krcka nekih ~20 minuta, dok se kacakavlj ne otopi i ne preuzme blago braon boju.
- Posluziti vruce u posudama. Ohladjeno, iseci na pica parcice, podgrejati.
Prijatno.
|