Jedno od jela, hladnih za Veliki petak, ili bilo koji posni dan, ili ne mora da bude neki razlog...
Rasprostranjeno kad je pravljenje u pitanju...
Bolja je kao hladna kao krompir salata.
Jednostavno, i jeftino.
Moglo bi kao obrok, odnosno ručak ili večara da se pomeša i sa kuvanim makaranoma.
Moglo bi čak i da se doda majoneza običnog ili posnog...
Šta je potrebno za ovo jelo- Meksičku mešavinu sa tunjenivinom:
- Kesa mešanog povrća meksička mešavina ili da se kupi na merenje u rinfuzi.... /uglavnom Frikom ima tu mešavinu
/Povrće na kratko prodinstati na ulju
- Glavica ili dve crvenog luka seckano na kockice
- Konzerva sitne tunjevine, koja kad se otvori ostavi se da se ocedi kroz cediljku od vode ili ulja u kojoj je stajala tunjevina u konzervi,
- Začiniti: biber, so, čili papričica-da ne bude džabe meksička mešavina
Ostali začini po ukusu
- Sve se promeša i sjedini
i to je to....
ostalo pored meksičke mešavine sa tunjevinom: krompir salata, riblji štapići, preliv od posnog majoneza-calciki mešavine začina i belog luka, crni luk, i prebranac
Verujem da bi isto tako dobra bila i varijanta meksičke mešavine sa drpanim svinjiskim, pilećim il junećim mesom.
|