Poslao: 23 Jun 2006 00:18
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Pravila sam Tarator salatu na moj nacin evo ovako
2 krastavca secena na tanke kockice
1 pavlaka,beli luk u prahu
zatim sam dodala malo soli
i posto mi je bilo malo gusce dodala sam 1dc jogurta.
Sutradan sam opet isto tako pravila sem sto sam dodala kiselu pavlaku
umesto obicne, nisam dodavala jogurt i ona prva mi je bila mnogo ukusnija.Interesuje me kako je vi pravite?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 23 Jun 2006 09:19
|
offline
- Pridružio: 04 Apr 2006
- Poruke: 306
|
problem ovde je sto ne moze da se pronadje kiselo mleko, kao sto ga mi pravimo. ovde je sve jogurt (koji je u stvari pavlaka), zato koristim zamenu u vidu tzatziki salate (slicno, sem sto dodaju jos neke zacine, jos uvek ne mogu da provali koje), nemam drugog izbora...
|
|
|
|
|
Poslao: 23 Jun 2006 10:40
|
offline
- Pridružio: 04 Apr 2006
- Poruke: 306
|
@tam
ovaj jogurt (ili pavlaka) je ne prevazidjen. nikad bolji nisam jeo.
iskreno ja tu salatu znam pod nekim trecim imenom, a ovde je zovu tzatziki.
mada je pravim, kada ja pravim kod kuce, isto kao i svi vi, ali ni ja ne stavljam so, iskreno so jedem samo uz paradajz (i to mnogo).
|
|
|
|
Poslao: 23 Jun 2006 14:37
|
offline
- ne znam bre
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 05 Maj 2006
- Poruke: 568
|
Naš tarator, a grčki tzatziki, dodje mu isto.
Evo kako ja to pravim: krastavac iseckam na sitne kockice, posolim i ostavim da izadje višak vode (jbg MosckowBeast mora da se cedi da nema viška vode). OndaK dodam sitno seckan beli luk, izrendan feta sir i pavlaku. Smućkam sve i dobro ohladim. Liči na grčki tzatziki, ali je ipak bolji kada se jede izvorno tj. u Grčkoj.
Btw: u Grčkoj naravno jedem tzatziki i grčki salatu. Elem, kupim njihov feta sir i origano i masline, dodjem u Bgd i probam da napravim grčku salatu, ali nije to to. Isto kao i njihovo pivo. Kupila ga u "Veru", ali nema taj ukus. Ipak je to sve povezano i sa atmosferom na moru.
|
|
|
|
Poslao: 23 Jun 2006 14:59
|
offline
- Stane
- Legendarni građanin
- Pridružio: 13 Jan 2004
- Poruke: 3590
- Gde živiš: Niš
|
Zar vam nije tako s pavlakom previse masno? Mislim eni je za to kiselo mleko zakon :-), al znam da ga po zapadnoj Srbiji prave tako s pavlakom. probao sam jednom i brate nije mi bilo to to.
|
|
|
|
Poslao: 23 Jun 2006 15:45
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
@moskow kockice ali tanke kao listici
ja moram da posolim,meni licno je lepse,sve mi stoji u frizu i bude hladno, pa kad je napravim odmah je jedem tako da mi ne pusti sok.
|
|
|
|
Poslao: 23 Jun 2006 20:45
|
offline
- ne znam bre
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 05 Maj 2006
- Poruke: 568
|
Stane
Uzmeš pavlaku sa manje masnoće i ide jedna pavlaka na mnooogoo krastavaca, pa ubije masnoću.
|
|
|
|
Poslao: 23 Jun 2006 22:07
|
offline
- Catrin
- Legendarni građanin
- master analiticar zastite zivotne sredine
- Pridružio: 20 Avg 2005
- Poruke: 3473
- Gde živiš: Beograd
|
Ja isto pravim cesto ovu salatu, jela sam je i u grckoj i znam je kao tzaziki salata (valjda se tako pise)
Ja krastavac isecem na listice, nekad na kockice i ne solim do sluzenja. A stavljam pola pavlaku pola jogurt, beli luk i jos neki zacin ne mogu da se setim koji je ali kad nadjem javicu.
|
|
|
|