Poslao: 19 Nov 2007 18:27
|
offline
- Brksi
- Ex KGB officer
- Pridružio: 18 Jul 2003
- Poruke: 4204
- Gde živiš: U zlatnom kavezu
|
A da li je neko pravio Americke palacinke?
Kakve su one za spremiti i pojesti?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 10 Feb 2008 21:38
|
offline
- zoranez
- Super građanin
- Pridružio: 30 Maj 2005
- Poruke: 1014
- Gde živiš: Mbabane
|
Pa ja to malo jednostavnije ...
Onako brasna,
2-3 jaja,
(slobodna procjena je da na jedno jaje stavim nekih 7-8 bas punih supenih kasika brasna),
To mijesam i razrjedjujem naizmjenicno mlijekom i vodom (najbolje kisela da se ne deru) ...
Pred kraj stavim ofrljoke malo ulja, i nacijedim malo limuna (super mirise).
Pecem ih jaaako tanke.
I tako bez mjere od prvog puta, i nijednom nisam promasila
|
|
|
|
Poslao: 26 Nov 2009 18:10
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Dopuna: 26 Nov 2009 18:10
pustolov0 ::Samo cu reci: "Bez palacinki ne mogu da zivim".
ni ja ne mogu bez njih i to jos rastopim cokoladu i pospem sa lesnikom ili eurokremom mmmm
|
|
|
|
|
Poslao: 17 Dec 2009 10:18
|
offline
- Pridružio: 29 Sep 2008
- Poruke: 279
|
jelkica7 ::A od filova priznajem samo dva - Eurokrem i limun + šećer.
a ja džem od ribizli!
Kako god ih napravili i umutili, za palačinke je najvažnije da budu što tanje, a veće! Fil zvani sir- šunka-pavlaka-šampinjoni...i ne znam s čim ih sve ne pune, zovem zloupotrebom palačinki, jer palačinke trebaju da budu slatke!
|
|
|
|
Poslao: 15 Jun 2011 13:08
|
offline
- igorpan
- Super građanin
- Pridružio: 10 Avg 2006
- Poruke: 1009
- Gde živiš: Beograd
|
Znam da dižem temu iz mrtvih, ali mi se mnogo jedu palačinke a nikad ih nisam sam pravio
"U umućeno testo dodajte 1dl ulja"
Jel stvarno 1dl treba ili se mislilo na jednu kašiku?
|
|
|
|
Poslao: 22 Jun 2011 16:00
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
ja nikad ne stavljam ulje u smesu sto manje masnoce to bolje ...to je moje misljenje naravno...
|
|
|
|
|
Poslao: 30 Jun 2011 12:43
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
PALACINKE SA SPANACEM
Potrebno: 250gr heljdinog brašna, 1 jaje, 5 dl vode, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica soli, slanina, spanać, morsko orašče, pavlaka
Pomešati brašno i so, napraviti udubljenje, staviti jaje u njega, pokriti brašnom pa uliti ulje. Mešati varjačom i uliti malo vode, mešajući da se sjedine sastojci. Zatim snažno umutiti da nestane grudvica, a testo postane glatko. Na kraju dodavati preostalu vodu i mešati da se napravi testo. Ostaviti gotovo testo da odstoji najmanje jedan sat pre korišćenja. Promešati testo. Dobro zagrejati tiganj za palačinke, staviti komad putera i pustiti da se rastopi, okrećući tiganj tako da se masnoća ravnomerno rasporedi. Puter treba da zacvrči, ali ne sme da potamni. Sipati pola kutlače testa, zavrteti da se ravnomerno rasporedi i ispeći galete da porumene s jedne strane. Okrenuti, staviti nadev od pržene slanine i spanaća, razbiti jaje preko toga, pobiberiti i ispržiti drugu stranu. Istresti na pleh i staviti u zagrejanu rernu na 150° C da se zapeče.
Nadev: slaninu iseckati i ispržiti da bude krckava. Spanać blanširati, procediti, iseckati i začiniti
http://www.kutlaca.com/slana-testa/palacinke-sa-spanacem.html
|
|
|
|