Palacinke

2

Palacinke

offline
  • Pridružio: 18 Jul 2003
  • Poruke: 4204
  • Gde živiš: U zlatnom kavezu

A da li je neko pravio Americke palacinke?
Kakve su one za spremiti i pojesti? Mr. Green



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@Brksi

Ne citas temu od pocetka pazljivo, Limit je dala link ka tom receptu!

http://www.mycity.rs/Kulinarstvo/debele-palacinkice-takozvane-americke.html



offline
  • Pridružio: 30 Maj 2005
  • Poruke: 1014
  • Gde živiš: Mbabane

Pa ja to malo jednostavnije ...

Onako brasna,
2-3 jaja,
(slobodna procjena je da na jedno jaje stavim nekih 7-8 bas punih supenih kasika brasna),


To mijesam i razrjedjujem naizmjenicno mlijekom i vodom (najbolje kisela da se ne deru) ...

Pred kraj stavim ofrljoke malo ulja, i nacijedim malo limuna (super mirise).

Pecem ih jaaako tanke.

I tako bez mjere od prvog puta, i nijednom nisam promasila Mr. Green

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Dopuna: 26 Nov 2009 18:10

pustolov0 ::Samo cu reci: "Bez palacinki ne mogu da zivim".


ni ja ne mogu bez njih i to jos rastopim cokoladu i pospem sa lesnikom ili eurokremom mmmm Bebee Dol

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2008
  • Poruke: 2528
  • Gde živiš: VII kat

Nisam nikada pravila palačinke samo sa vodom (bez mleka). Confused

Moj recept, zapravo malkice izmenjen recept iz kuvara Vokija Kostića:

2 jaja
200 g brašna
0,5 l mleka
2 kutlače vode.

No, najvažniji je dobar tiganj. Very Happy Peku se što tanje, i slažu se jedna na drugu, pa se filuju tek kada se sve ispeku.

A od filova priznajem samo dva - Eurokrem i limun + šećer. smešak

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2008
  • Poruke: 279

jelkica7 ::A od filova priznajem samo dva - Eurokrem i limun + šećer. smešak

a ja džem od ribizli!

Kako god ih napravili i umutili, za palačinke je najvažnije da budu što tanje, a veće! Fil zvani sir- šunka-pavlaka-šampinjoni...i ne znam s čim ih sve ne pune, zovem zloupotrebom palačinki, jer palačinke trebaju da budu slatke! Very Happy

offline
  • Pridružio: 10 Avg 2006
  • Poruke: 1009
  • Gde živiš: Beograd

Znam da dižem temu iz mrtvih, ali mi se mnogo jedu palačinke a nikad ih nisam sam pravio Very Happy

"U umućeno testo dodajte 1dl ulja"

Jel stvarno 1dl treba ili se mislilo na jednu kašiku?

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

ja nikad ne stavljam ulje u smesu Smile sto manje masnoce to bolje ...to je moje misljenje naravno...

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Napisano: 22 Jun 2011 18:31

Jos nesto samo da dodam.

Fora je staviti sto vise vode, ovo vam govorim iz iskustva. Very Happy


- Prvi lik stavio manjak vode i odmah testo bilo onako, da kazem, tvrdo kao da je stajalo negde dugo i osusilo se.

- Drugi lik stavio vise vode i odmah je rezultat bio bolji, testo je bilo mekano, fino, ukusno, prosto prste da polizes. Very Happy Razz

Dopuna: 24 Jun 2011 1:39

Znate sta je najcudnije ovde?

Tema o Palacinkama, a nije lajkovala istu.[Zna se na koga mislim] Mr. Green Razz



Zagrljaj

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

PALACINKE SA SPANACEM

Potrebno: 250gr heljdinog brašna, 1 jaje, 5 dl vode, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica soli, slanina, spanać, morsko orašče, pavlaka

Pomešati brašno i so, napraviti udubljenje, staviti jaje u njega, pokriti brašnom pa uliti ulje. Mešati varjačom i uliti malo vode, mešajući da se sjedine sastojci. Zatim snažno umutiti da nestane grudvica, a testo postane glatko. Na kraju dodavati preostalu vodu i mešati da se napravi testo. Ostaviti gotovo testo da odstoji najmanje jedan sat pre korišćenja. Promešati testo. Dobro zagrejati tiganj za palačinke, staviti komad putera i pustiti da se rastopi, okrećući tiganj tako da se masnoća ravnomerno rasporedi. Puter treba da zacvrči, ali ne sme da potamni. Sipati pola kutlače testa, zavrteti da se ravnomerno rasporedi i ispeći galete da porumene s jedne strane. Okrenuti, staviti nadev od pržene slanine i spanaća, razbiti jaje preko toga, pobiberiti i ispržiti drugu stranu. Istresti na pleh i staviti u zagrejanu rernu na 150° C da se zapeče.

Nadev: slaninu iseckati i ispržiti da bude krckava. Spanać blanširati, procediti, iseckati i začiniti


http://www.kutlaca.com/slana-testa/palacinke-sa-spanacem.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 985 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 0 sakrivenih i 978 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Avalon015, opt1, Prometeus, RED4G-304, Rocky I, saputnik plavetnila, Vlajman1957