|
|
|
|
|
Poslao: 03 Sep 2013 22:40
|
offline
- aronija
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 06 Maj 2013
- Poruke: 644
|
Moja kuma ih pravi samo sa kiselom vodom, mislim što se tiče tečnosti, i prelepe su. Ja nisam probala da ih tako pravim jer sam navikla mleko, voda, jaja, so išećer.
|
|
|
|
Poslao: 02 Jul 2019 22:53
|
offline
- Srki94
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2008
- Poruke: 12403
|
Probao sam neki novi recept za palačinke i ispostavilo se da su stvarno vrh.
https://www.coolinarika.com/recept/tijesto-za-palacinke-sve-po-4-/
Ništa nisam menjao.
4 jaja
400 gr brašna
400 ml mleka
400 ml hladne mineralne vde
4 kašike ulja
malo soli
kesica vanilin šećera
Jaja umutiti žicom, zatim dodati 200gr brašna (ja sam ga protresao kroz cediljku) i 200ml mleka, razmutiti žicom dobro. Dodati ostatak sastojaka bez mineralne vode i dobro izmešati. Na kraju dodati 400ml mineralne vode, promešati i ostaviti 1h u frižideru.
Inače, palačinke je moja majka pravila uvek bez recepta (kao i sve ostalo) i uvek su bile super. Gustinu je proveravala kutlačom i znala je da proceni kada je smesa savršena. Ako nešto nije OK, to se vidi tokom pečenja pa se doda malo ovog ili onog i super bude Meni to baš i ne ide za rukom i više volim precizne mere.
Što se ovog recepta tiče, testo je gusto kad se izvadi iz frižidera ali će biti skroz OK kad se malo ugreje. Baš su mekane.
|
|
|
|