Ovo često spremam, brzo je i ukusno, neka kombinacija pite sa pečurkama, pice, gibanice... ali eto i naziv je kombinovan.
- 500 gr kora za gibanicu, domaće kore
- oko 300 gr šampinjona, iseckanih
- glavica crnog luka, sitno seckana
- 2 umućena jajeta
- oko 200 gr kačkavalja, rendanog
- so, ulje, mleveni beli biber
- origano
- malo ljutog kečapa
- seckane pečenice, šunke
Izdinstati na ulju pečurke, kada puste vodu i ona malo ispari, dodati luk, propržiti, začiniti po ukusu, a kada se masa ohladi dodati kečap, pečenicu ili šunku i umućena jaja. Sve dobro promešati i filovati po dve kore (ukoliko su tanke). Nadev posuti kačkavaljem. Kore rolovati kao rolate i ređati u pouljan pleh i peći dok ne porumene.
http://ukusnakuhinja.blogspot.com/2015/07/domaca-pitica-sa-pecurkama.html
|