Poslao: 07 Jul 2014 15:46
|
offline
- rapha
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2005
- Poruke: 9113
- Gde živiš: Beograd
|
- 13Ovo se svidja korisnicima: vasa.93, Dusan, SlobaBgd, boki199777, Neprimetna, juba, ThePhilosopher, Ričard, mcrule, Bane san, Kentaurus, Aco, Gibli
Registruj se da bi pohvalio/la poruku!
Malopre sam pravio - savršenstvo.. Veoma brzo i jednostavno.
- 400-500gr pileće džigerice
- 1 crni luk
- pola kisele jabuke (greni smit)
- šaka suvog grožđa
- 1 kafena kašičica mlevenog đumbira
- So, biber
Na ulju prodinstati crni luk dok ne postane staklast. Dodati očišćeno i oprano suvo grožđe i jabuke sečene na komadiće. Zatim posoliti, dodati biber po ukusu, đumbir i sve promešati. Ostaviti par minuta da se dinsta na laganoj vatri. Dodati džigericu sečenu na komade srednje veličine. Sve promešati i dinstati 15-20 minuta.
Još ako imate neko lepo belo vino, tamjaniku recimo.. Mada bi mogao i neki proseko, zašto da ne.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 29 Nov 2014 20:32
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4101
|
I moj današnji ručak je bio savršenstvo a recept ću napisati, kao što ovde zapisujem sve što pravim, jer uvek improvizujem, pa kada mi ponovo zatreba da previše ne razmišljam kako sam to nekada pravila.
Piletina u sosu od pomorandži
Pileće šnicle iseći na nekoliko delova da se dobiju krupniji parčići. Svaki komad utrljati vegetom i premazati senfom. Ostaviti u frižideru da odstoji.
U tiganj sipati ulja i dodati parče putera. Kada se ulje zagreje, svaki komad propržiti / ja sam danas malo ispohovala parčiće/, prženo meso izvaditi na tanjir preko koga je papirna saveta / da upije masnoću/.
U šerpu sam stavila 5 velikih kašika meda, nalila sok od 7 pomoranđži + jedna cela pomorandža iseckana na kockice + korica od jedne pomorandže. Kada sok provri, dodati 2 kašike gustina razmućenog u malo vode. Ukuvati sos ali da ne bude pregust što se reguliše dodavanjem vode.
Isprženo meso poređati u vrijući sos i prokuvati sve još 1-2 min.
Obariti piranač i slanoj vodi sa dodatkom 1 kašike ulja. Kuvan pirinač procediti, isprati hladnom vodom i dobro ocediti.
Na oval servirati kuvani piranač, sa strana poređati parčiće mesa, preliti ostatkom sosa. Ukrasiti kolutićima naranđže.
E, sad, da li je bila narandža ili pomorandža, vrag bi ga znao, ali je bilo vrlo ukusno.
|
|
|
|
Poslao: 09 Feb 2019 19:53
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4101
|
rapha ::Malopre sam pravio - savršenstvo.. Veoma brzo i jednostavno.
Pozdrav tebi, druže @rapha : )
I ja sam malopre spremala pileću džigericu, ali onako, jednostavno, na starinski način.
Pileću džigericu oprati, očistiti od žilica i masnih okolnih delića, osušiti na papirnom ubrusu.
Zagrejati masnoću ( ulje od koštice grožđa, može i svinjska mast) staviti džigricu da se ispeče sa svih strana.
Izvaditi na papirni ubrus, posoliti i poklopiti da odsoji.
Na istu masnoću sam propržila jedan batat.
Salata od crnog luka, posoljena, prelivena maslinovim uljem i balzamiko sirćetom.
|
|
|
|