Bane san ::Ово је варијанта кинеске пилетине гунг бао (кунг пао), са кикирикијем или индијским орасима.
Само што они месо секу на залогаје, маринирају (соја сос, бело вино, уље/сојино или од кикирикија, сусама/ ,шећер, густин ), а поврће: паприка, празилук//млади лук, љута папричица.Ђумбир по могућности свеђшж, нарендан или исецкан ситно. Ако нема, у праху је сасвим ОК. Запече се месо у воку, извади, у вок стави поврће, па када је неких 95% готово, врати пилетина. Место брашна клајстер од густина. Кикирики или индијски орах прво мало запеку у сувом тигању, а пред крај, са пилетином, убаце у јело.
Наравно, код њих никакав рижото већ уобичајени, кувани пиринач.
Onda nije varijanta, varijanta se gubi još kod mariniranja pa na dalje.
|