Pileće grudi sa indijskim orahom u soja sosu

Pileće grudi sa indijskim orahom u soja sosu

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 370








- jedne pileće grudi bez kostiju, isečene na deblje šnicle
- indijski orah (jedna kesica)
- praziluk
- soja sos
- ulje
- co
- biber
- malo đumbira u prahu
- malo brašna
- fond ili topla voda za nalivanje

Ispržiti šnicle na ulju i izvaditi ih. Na istoj masnoći propržiti praziluk, dodati brašno, propržiti, naliti sa malo fonda od mesa ili toplom vodom i dinstati par minuta. Vratiti šnicle, začiniti, dodati soja-sos, indijski orah i krčkati nekoliko minuta dok se ne dobije srednje gust umak. Gotove šnicle začiniti po ukusu i servirati uz varivo od pirinča ili klasični rižoto.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • bibliotekar u penziji
  • Pridružio: 19 Jul 2013
  • Poruke: 566
  • Gde živiš: ZR

Ово је варијанта кинеске пилетине гунг бао (кунг пао), са кикирикијем или индијским орасима.
Само што они месо секу на залогаје, маринирају (соја сос, бело вино, уље/сојино или од кикирикија, сусама/ ,шећер, густин ), а поврће: паприка, празилук//млади лук, љута папричица.Ђумбир по могућности свеж, нарендан или исецкан ситно. Ако нема, у праху је сасвим ОК. Запече се месо у воку, извади, у вок стави поврће, па када је неких 95% готово, врати пилетина. Место брашна клајстер од густина. Кикирики или индијски орах прво мало запеку у сувом тигању, а пред крај, са пилетином, убаце у јело.
Наравно, код њих никакав рижото већ уобичајени, кувани пиринач.



offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 370

Bane san ::Ово је варијанта кинеске пилетине гунг бао (кунг пао), са кикирикијем или индијским орасима.
Само што они месо секу на залогаје, маринирају (соја сос, бело вино, уље/сојино или од кикирикија, сусама/ ,шећер, густин ), а поврће: паприка, празилук//млади лук, љута папричица.Ђумбир по могућности свеђшж, нарендан или исецкан ситно. Ако нема, у праху је сасвим ОК. Запече се месо у воку, извади, у вок стави поврће, па када је неких 95% готово, врати пилетина. Место брашна клајстер од густина. Кикирики или индијски орах прво мало запеку у сувом тигању, а пред крај, са пилетином, убаце у јело.
Наравно, код њих никакав рижото већ уобичајени, кувани пиринач.


Onda nije varijanta, varijanta se gubi još kod mariniranja pa na dalje. Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 949 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 4 sakrivenih i 931 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bufanje, darkangel, Denaya, Dr.Strangelove, Drugsparrow, elenemste, Georgius, gorican, jovanda, Koridor, Milometer, pein, royst33