Ставља се- зависи од кухиње, тј ортодокс Јапан, Кина итд (махом ништа ), преко Индије, Ирана, оних "СТАН"бених држава где трпају бога, оца и 100 метара пруге, до Медитерана са рижотима и иним вино, сир, травке итд зерзеватима.
Кувало сам користио, наводно чешко (вукло ми је на неки Динг-Линг-Пинг-Понг), купљено на (ре)акцији, па је кратко трајало, сходно уложеном новцу.*
Дакле, јефтино, скромно по могућностима, али и запремини. Очигледно предвиђено за оне којима је пиринач спорадични прилог.
Имају весели Азијати много напреднија "хај тек" сокоћала, у која забркате пиринач, воду, и шта све не, испрограмирате и дочека вас с посла тазе скувано (или доручак...).
Што се пиринча и много другог, препоручујем, на јутјубу потражите Сталика Ханкишиева, писца и кувара, наравно, уз знање руског.
https://www.youtube.com/watch?v=gTJDqAhYB-s
Овде објашњава, чак помало академски, припрему пиринча за пилав, пардон плов, наравно.
*Можда га дам неком од мајстора да се игра, цркло је напајање или тако нешто, тек, не даје знакове живота.
|