Poslao: 23 Feb 2017 20:57
|
offline
- Srki94
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2008
- Poruke: 12402
|
Izvor recepta je Knjaz Miloš zvanična Facebook stranica.
https://www.facebook.com/250987464987353/videos/1227476050671818/
Potrebno :
Kilogram krompira
Crni luk
Pakovanje kora
So, biber, ulje
Narendamo krompir i crni luk i u tu smesu dodamo 100ml ulja, so i biber, umešamo lepo smesu.
Stavimo jedan list kore, premažemo uljem, stavimo drugi list kore i nafilujemo krompir pa zavijemo koru. Tako dok ne potrošite svu smesu.
Premažete sve kore pri vrhu i ubacite u rernu na 15 minuta pri 200C.
Nakon toga izvadite pitu iz rerne i prospete prokuvanu vodu u koju ste dodali malo ulja i soli i izmešali to.
Vratite nazad na 25 minuta.
E sada, ja sam mnogo više pekao od 25 minuta i krompir je ostao žilav, ne skroz živ ali ...
Ne znam da li je to zbog toga što se kuva tehnilčki zbog ove vode ali ... 25 minuta mi svakako ne izgleda kao dovoljno vremena za to kuvanje.
Inače je ukus fenomenalan. Asocira na burek sa mesom mirisom a ukus je sličan piti sa pečurkama.
Edit : Lagano sam napisao da je ukus sličan piti sa krompirom ...
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 23 Feb 2017 21:07
|
offline
- Aco
- Moderator foruma
- Pridružio: 12 Maj 2006
- Poruke: 16823
- Gde živiš: /home/aco
|
Ma meni nema pite s krompirom dok se ne razvuče testo, oklagija mora da radi za pitu od krompira
|
|
|
|
Poslao: 23 Feb 2017 21:19
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4075
|
Pita sa krompirom je mnogo bolja kada dodaš luka. ( Nikada nisam pravila bez luka)
Iseckati 2-3 glavice crnog luka, lagano ga dinstati na malo ulja. Dodati narendani i ocedjen od soka krompir. Dinstati još malo, dodati začine; so, malo vegete, dosta bibera.
Kada se fil prohladi, filovati kore. Svaku koru premazati uljem, redjati po dve kore a na treću staviti fil i umotati rolnu.
Uvek prebrojim kore (odvojim po 3 lista) rasporedim fil u posudice da bude za svaku rolnicu podjednako.
Napravljenu pitu premazati uljem, staviti u vrelu rernu i peći dok porumeni.
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 24 Feb 2017 00:26
|
offline
- Pakito93
- Zaslužni građanin
- Milos Pavlovic
- System Administrator
- Pridružio: 10 Dec 2011
- Poruke: 560
- Gde živiš: 127.0.0.1
|
A jer razvijas onako na carsavu pa je samo urolas ili imas neke druge metode?
|
|
|
|
|
Poslao: 24 Feb 2017 08:59
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Pite pravim u zadnje godinu - dve samo po ovom receptu : )
https://www.youtube.com/watch?v=4gEyVbwlKF4
skoro nikad ne razvlačim kore, već koristim kupovne, 500gr kora /jedna ipo kora po pitici/, je dovoljna za srednju tepsiju /prilog slika na kraju/, fil se rasporedi na tu polovinu kore pa se onda urola, i savije,
takodje za pitu od krompira /mesa i pečuraka/ isto seckam luk na kockice, a krompir rendam i dinstam uz dodatak puno bibera i začina c .../kad su pečurke u pitanju seckaju se na tanke listiće/
|
|
|
|
Poslao: 06 Jan 2019 23:43
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4075
|
Pita krompiruša koju sam danas pravila, najlepša je od svih koje sam pravila do sada.
Ništa ne radim po meri, sve je odokativno.
Način rada je opisan u mom gornjem postu, fil sam radila malo drugačije.
Prodinstala sam nekoliko strukova praziluka i 3 glavice crnog luka, dodala dosta narendanog krompira i sve zajedno dinstala.
posolila i dooobro pobiberila.
U drugu šerpu sam skuvala 5-6 krompira sa ljuskom. Oljuštila ih, iseckala na kockice i dodala prodinstanom filu. Sve izmešala i filovala kore, po 3 pa urolala.
Kada se ispekla, prelila sam sam prokuvanom slanom vodom i uljem i još malo zapekla.
Nisam slikala ispečenu pitu, možda ću kasnije slikati parčiće sa tanjra.
ostali samo okrajci : P
|
|
|
|