|
|
|
Poslao: 28 Feb 2007 21:22
|
offline
- eca
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 24 Feb 2007
- Poruke: 631
|
LENJA PITA
(jednostavna, bez oklagije, a prste da polizes)
1/2 kg brasna
1 prasak za pecivo
250 g secera
1 jaje i 1 zumance
1 margarin
2 soljice ulja
3 soljice mleka
Sve umutiti mikserom, ugrejati rernu na 200, sipati testo-fil-testo i odozgo premazati razmucenim belancetom i posuti malo vanil-secerom.
Fil: Po izboru - mo`e neka od ovih varijanti:
-rendane jabuke sa secerom
-visnje jedna do druge (odmrznute da ne propadnu dole)
-dinstana bundeva sa secerom, vanilom i cimetom (ako je retko, dodati prezle)
-sitan sir sa prah secerom, vanilom i suvim grozdjem
ili nesto sto ti padne na pamet, a imas u kuci
|
|
|
|
Poslao: 28 Feb 2007 22:58
|
offline
- ne znam bre
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 05 Maj 2006
- Poruke: 568
|
E, a jeste li probali ovu slanu pitu (ne znam BRE kako se zove):
- 5-6 pečenih paprika, oljuštiti, iseckati na štapiće (žilijen jelte) i izdinstati;
- 1 veći praziluk sitno iseckati i izdinstati. Dodati 5-6 rendanih šargarepa i zajedno sa prazilukom izdinstati da šargarepa omekša;
- 1 veći praziluk izdinstati i dodati 500 gr sitno seckanih šampinjona.
Ja sam probala sa heljdinim korama i super je, ali verovatno da je dobra i sa običnim korama. Elem, kore podeliti 4 dela, pa na prvi deo staviti fil od paprika, pa drugi deo kora, pa fil od šargarepe, pa treći deo kora, pa fil od pečuraka i opet (četvrti) deo kora. Može i da se stavlja kora po kora, izmedju fil naravno, pa da se uvija kao pita! Kako ko voli!
|
|
|
|
|
Poslao: 06 Feb 2019 19:42
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4095
|
sada pravim pite ovako.
Ovde su utrošene samo 3 kore za pitu od heljde, svaka podeljena na 4 dela.
Nekoliko parčića sam umotala prodinstane šampinjone sa prazlikom posoljeno i pobibereno. (Kore i šampinjoni su mi preostali od pre neki dan.
Ostatak (8 pitica) prefilovala umućenim sirom sa pavlakom, jajima i posoljeno.
Ako se setim slikaću kada se ispeče.
|
|
|
|
|
Poslao: 07 Feb 2019 08:29
|
offline
- Srki94
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2008
- Poruke: 12403
|
Da li su te kore inače strašno krhke?
Kupio sam jedne greškom pre koji dan i koliko sam ih pipnuo toliko su se polomile po sredini.
P.S. Izgleda fenomenalno
|
|
|
|
Poslao: 07 Feb 2019 11:55
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4095
|
Ove kore što koristim nisu krhke, vlažne su i savitljive, samo podebele.
Tanke, redovne kore umotavam po tri lista, ovde po jedan.
Inače, ove kore nisu samo od heljde. Pšenično brašno - heljdino brašno 1:1.
Ovako pečena pita liči na mafine, jednostavno za serviranje.
Sada ne mesim i ne pečem kao što sam ranije. Hranim se zdravo i treniram : P
|
|
|
|