Pizza vegeteriana recept
Potrebni sastojci:
Pola decilitra mleka.
Jedan kg pecurki.
Jedno jaje.
Jedan kvasac.
Dvesta grama kackavalja.
Sesto grama brasna+odokativno kada bude vreme da se premesi testo.
Kesica origana,po zelji soli i mirodjije i karija itd.
Kecap isto po zelji.
Sve sem testa je po zelji,neko voli da bude vise priloga neko manje itd.
Testo:
U posudu sipati 600 grama brasna,posoliti po volji ne vise od dve kaf. kasike.
Zatim u pola decilitra mleka ,staviti kocku kvasca.Mleko mora biti mlako,radi brzeg efekta rastapanja i sjedinjavanja kvasca. Zatim kada kvasac pocne da se izdize, prespete smesu u posudu u kojoj mesite testo.
Dodati trunku ulja (maslinovog ili od semenki grozdja),pola kaf.kasicice je dosta.
Sada rukama dobro izmesiti testo i ostaviti da ostoji od pola sata do sat vremena.
U medjuvremenu ...
Uzeti pecurke iseckati ih...Kackavalj izrendati...Jaje se izmucka...
Kada testo nadodje,premesite ga. Zatim podelite na tri ili cetiri dela nozem.U zavisnosti koliki su vam plehovi za picu.
Dobro razavijete ,isklagijate .Zatim podmazete plehove.
Premazete testo sa kecapom,dodate susam sa strane ,okolo testa na krajevima.
Poredjate pecurke,pospete kackavalj,stavite zacine.
Opet dodate kecap,da bi ste obojili picu radi izgleda a ko voli i radi ukusa.
Kroz viljusku , rasporedite, sipate izmuckano jaje.
Malo prstima posolite u krug .
Kada je rerna zagrejana na bar 200 stepeni stavite picu u rernu.Bitno je da bude dobro zagrejana,kako testo ne bi upilo sadrzaj priloga ...
Dovoljno je nekih 10 do 20 min .
Zatim se moze posluziti.
Recept je moj ,verovatno se ne podudara sa originalnim,ali vredi probati.
|