Poslao: 23 Apr 2005 00:50
|
offline
- rapha
![Male](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2005
- Poruke: 9113
- Gde živiš: Beograd
|
Sam sam na gajbi i vec dva dana jedem jaja u svim oblicima... Za dorucak-jaja na oko, za rucak-kajganica, za veceru-barena. Dobicu beri-beri ako ovako nastavim
Mnogo volim raviole ali ne znam kako da ih spremim, tj. koliko se bare i kako najlakse da napravim one sosove...
unapred zahvalan...
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 23 Apr 2005 01:12
|
offline
- Pegazeka
![Female](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Elitni građanin
- Pridružio: 20 Apr 2003
- Poruke: 2416
- Gde živiš: NS
|
imas u radnji da kupis durum testeninu, imaju super raviole. bacis u kipucu vodu, kuvas 8 minuta i voila..!
|
|
|
|
|
Poslao: 23 Apr 2005 13:48
|
offline
- Pegazeka
![Female](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Elitni građanin
- Pridružio: 20 Apr 2003
- Poruke: 2416
- Gde živiš: NS
|
hmmm... mozes uvek uzeti onaj tomatino paradajz sok, pa dodati nesto. npr masline, malo sargarepe i sve to skuvas. narendas sira.. origano, bosiljak... igraj se malo
jela sam jednom kod drugarice nesto slicno, bude super
e da, ima neki sos od pecuraka. ne znam da li ima svuda da se kupi. na kesici pise ekoloska farma subotica. bacis u vodu prokuvas i gotovo. bude mnooogo lepo
|
|
|
|
Poslao: 24 Apr 2005 13:26
|
offline
- rapha
![Male](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2005
- Poruke: 9113
- Gde živiš: Beograd
|
Probao sam i stvarno je ispalo super. U početku sam bio malo skeptičan pošto sam totalni anti talenat za kuvanje, ali sam se na kraju oduševio.
Još jednom, puno hvala i pozdrav
|
|
|
|
|
|
Poslao: 22 Jun 2005 15:09
|
offline
- MoscowBeast
![Male](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Od rezanaca/makarona mozes da napravis super pitu. Evo ti moj recept sa serbiancafe-a:
http://www2.serbiancafe.com/kuvar/2/1904
ili ako te mrzi da klikces itd...
Pasta Pite
Ovo je, u stvari, samo ideja, osnova iz koje možete sami stvoriti nebrojene recepte. Izaberite svoju omiljenu pitu ili jelo koje se sa testom peče u rerni i kore/testo zamenite obarenim makaronama.
Ovde je prikazana varijanta srpske gibanice. Inače, isprobana je i varijanta lazanja gde su kore za lazanje takođe zamenjene pastom, zatim zapečena pasta sa filom od oraha i mleka i zapečena pasta sa mesom... Pustite mašti na volju...
Sastojci za 8 porcija
1 pakovanje makarona (500 g)
voda, so, ulje
fil po želji, npr. za gibanicu:
5 jaja
1/2 l mleka
pola čaše kisele vode
1/2 kg starog belog sira
kašika kajmaka
1-2 kašike ulja
soli po ukusu (u zavisnosti od slanoće sira i kajmaka)
Priprema
U šerpu nalijte oko 1.5-2 l vode, posolite, dodajte malo ulja (ako su rezanci koje kuvate tanki, pljosnati ili ako koristite špagete, da se ne bi međusobno zalepili) i kuvajte do ključanja, sipajte pastu i skuvajte al dente. Kada je pasta kuvana, procedite je i ostavite sa strane.
Fil za gibanicu napravite mešanjem svih sastojaka u velikoj činiji. Kiselu vodu stavite poslednju, ona nije obavezna, funkcija joj je da ova "pita" malo naraste. Umesto toga može se iskoristiti tehnika odvajanja belanaca i žumanaca, smuti se sve osim snega od belanaca, koji se doda masi na kraju. Umesto da sada potapate kore u tu masu i gužvane raspoređujete po plehu, u pleh koji ste premazali uljem (dobro premazali, pasta se lepi!) sipajte jedan sloj rezanaca, pa zalijte filom, pa stavite sledeći sloj i tako redom. Najbolje je koristiti dubok pleh tipa đuveče.
Ređanje završiti filom tako da rezanci budu gotovo potopljeni (što bi rekle naše bake "da ogreznu u filu"). Ako fila nema dovoljno, slobodno "pitu" zaliti mlekom do potrebne količine. Staviti u vruću rernu (250°) pa posle 2 minuta smanjiti na 180 i peći dok gotova sva tečnost ne ispari. Bitno je da ne ispari sve, jer će onda pita biti suva, a ovako će preostalo malo tečnosti "popiti" rezanci.
Ova pita je sjajna vruća, ali može se jesti i ledeno hladna, iz frižidera, uz dodatak npr. kečapa po ukusu...
Najbolja stvar je sto moze da ti traje bar 3-4 dana ako jedes sam... Ako jedes sa drustvom, traje od 8 do 20 minuta
|
|
|
|
Poslao: 23 Jun 2005 15:36
|
offline
- Pridružio: 31 Mar 2005
- Poruke: 134
|
A možeš i nešto što uopste ne liči na italijansku kuhinju :
Pasulj prebranac
(sastojci su za 6 porcija)
1/2 kg pasulja tetovca
1 kg crnog luka
oko 50 gr ulja
1 kašika aleve paprike
1 kašika soli
1/2 kašičice mlevenog bibera
Pripremanje: Potopiti pasulj prethodno veče. Sutradan nabubreo pasulj ocediti od vode, staviti ga u svežu vodu i kuvati oko pola sata. Kad pasulj počne da mekša u posebnom sudu na ulju na tihoj vatri propržiti crni luk prethodno isečen na rebarca. Kad luk postane staklast, poprašiti alevom paprikom, posoliti, pobiberiti pa u to dodati skuvan pasulj, i naliti malo vode u kojoj se pasulj kuvao. Dobro promešati. Staviti u rernu da se zapeče i napravi rumena korica.
Ovo možeš jesti sa bilo kakvom salatom. Toplo, uz riblje filete, ili hladno, uz neko meso sa roštilja.
|
|
|
|