Puding roščići

Puding roščići

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12403

Ovo je recept koji je baziran na originalnom receptu ovde. Ovo su kolačići koji nisu uopšte zahtevni i koji se spreme za 15 minuta.
Odlično ako vam neko dolazi a nije se najavio ranije i sl.

Potrebno :
220 grama brašna
120 grama margarina
100 grama šećera
1 puding (po izboru, vanilin puding = žuti kolači, čokoladni = braon kolači, ukusi se razlikuju)
2 žumanca
5 kašika mleka

Mikser i dodatak za mešanje testa
Vreme : 15-20 minuta


Brašno, šećer i puding stavimo u posudu u kojoj ćemo mutiti smesu.
Sa nastavcima za testo razmutimo ta tri sastojka tek toliko da se pomešaju i dodamo margarin.

Margarin mora biti na sobnoj temperaturi, međutim kako niko nema vremena da se smara sa tim, otopite ga MALO u mikrotalasnoj, tek da se omekša. Ako ostane previše tvrd imaćete velike grudve u smesi Very Happy ako se previše otopi biće verovatno opet nekih problema. Dakle neka zlatna sredina, da to može da se umuti lepo.

Ubacite margarin u smesu i opet mutite malo, tek da se rastrese margarin po mešavini.
Dodate dva žumanca i pet kašika mleka. (Ja to odvojim u drugoj posudi pa samo sipam dok mutim)

Mutite, mutite, mutite dok se ne stvore ogromne grudve testa koje je mekano, masno i spremno za rad.
Ni traga više ne treba da bude od pojedinačnih sastojaka.

Spojite grudve testa u celinu i ako ima potrebe, umesite ga. Ja sam toliko pro to uradio da nije bilo potrebe mesiti ništa Smajli

Od smese pravite oblike po volji. Ja sam je prvi put pravio u obliku koji je na originalnom receptu, međutim sada sa pudingom od čokolade sam uzeo kalupe za fondan smesu, torte i kolače i napravio razne oblike. Smesa se stanji na otprilike 1-2cm.

Stavite papir za pečenje u pleh, na njih napakujete kolače sa malim razmakom između i pečete u rerni na 180 stepeni C, 12-15 miunta sa našom strujom. Bitno je da ih ne prepečete jer će biti tvrdi.
Kod vanilinog pudinga se to lako vidi promenom boje, ali to nije slučaj sa čokoladnim pudingom.

Ukrasiti to po želji.

Stavljam fotke koje nisu moje, čisto da vidite šta možete očekivati :



Ako se ispeku lepu strašno su ukusni Very Happy
Možda bih preporučio da ubacite vanilin šećer ukoliko pravite od vanilinog pudinga, jer mi nisu baš imali ukus vanile. Što se ovih sa čokoladnim pudingom tiče, pun pogodak. Nisam čak ni kakao stavljao, ukusni su, pogotovo ako ih ne prepečete.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1013 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 7 sakrivenih i 970 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: armor, Bane san, Ben Roj, bojank, Daxi184, Dogma21, Doktor12347, Dorcolac, dule10savic, ekser222, goranperović66, Haris, Istman, Koridor 11, Krusarac, kunktator, kybonacci, mackenzie, Magnum_956, Miki01, Milija.00, milutin134, miodrag, Motocar, nextyamb, niksa517, NMNJ, novator, pein, sabac015555m, Smajser, vathra, Vatreni Zmaj, Vlada1389, x9, YugoSlav