offline
- ne znam bre
![Female](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 05 Maj 2006
- Poruke: 568
|
DVOBOJNI ROLAT
Potrebno je: za testo: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, sasvim malo soli; za fil: 100 gr putera, 100 gr čokolade u prahu, čašica ruma; za ukras: bademi iseckani na listiće.
Napravite biskvitno testo i ispecite. Ispečeno zamotajte u vlažnu krpu u vidu rolata. Za fil dobro umutite maslac sa čokoladom i rumom. Sasvim ohladjeno testo pažljivo odmotajte, premažite filom i zamotajte opet. Ostatkom fila namažite rolat i spolja i pospite listićima badema.
ROLAT OD KOKOSA
350 gr mlevenog keksa, 200 gr prah šećera, 3 rebra rendane čokolade, 16 kašika ohladjene crne kafe – ovo zamesiti i rastanjiti na foliji koja je namazana uljem (ne alu folija).
100 gr kokosa, 100 gr putera, 100 gr šećera u prahu, 3 kašike mleka – prokuvati sve zajedno, ohladiti, namazati na gornju masu, uviti u rolat, pa u foliju i dobro ohladiti.
ROLAT SA PEČURKAMA
U ½ l vode dodati 150 ml ulja i staviti da provri. Zatim dodati 300 gr brašna i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno testo dodati 1 prašak za pecivo i jedno po jedno 5 jaja. Na pleh staviti foliju i izliti masu. Oblikovati. Kada se ispeče uviti u rolat.
Izdinstati pečurke i luk. Začiniti. Dodati 1 pavlaku i filovati rolat.
KOKOS SALAMA
Potrebno je: 200 gr kokosovog brašna, 500 gr mlevenog keksa, 200 gr šećera, 100 ml mleka, 100 gr čokolade, 120 gr margarina i ½ dl ruma.
Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i margarin, skinuti sa štednjaka i dodati mleveni keks, kokos i rum. Dobro izmešati, napraviti salamu i ostaviti u frižideru da se stegne.
ROLAT OD KESTENA
Potrebno je: 2 jaja, 2 kašike šećera, 2 kašike brašna, kašičica ulja, 300 gr kesten pirea, kašičica ruma, 50 gr putera, 2 kesice vanilin šećera, 100 gr šećera u prahu.
Umutiti žumanca sa 2 kašike šećera, dodati brašno, kašičicu ulja i čvrsto ulupan sneg od belanaca i u dobro podmazanom plehu ispeći. Vruće uviti u rolat. Umutiti pire od kestena s šećerom u prahu, puterom, vanilom i rumom, razviti rolat, premazati ovim nadevom i ponovo uviti. Staviti u frižider da se stegne. Po želji, rolat možete, pre sečenja posuti šećerom u prahu, ili preliti istopljenom čokoladom.
ZELENI ROLAT
Potrebno je: 1,5 kg spanaća, 1,5 kg blitve, 2 glavice crnog lluka, 8 jaja, 100 gr prezli, 2 kašike ulja, 30 gr margarina, so, biber, morski oraščić , majonez.
Spanać i blitvu obariti u posoljenoj vodi. Na ulju propržiti iseckani luk, spustiti obaren spanać i blitvu. Sve to malo dinstati, posolliti, pobiberiti i posuti struganim oraščićem. Kad se masa prohladi dodati joj 3 jaja i prezle. Uski pleh podmazati margarinom, sipati pola zelene mase, proedjati pet tvrdo kuvanih jaja i pokriti ostatkom zelene mase. Peći oko 50 minuta. Rolat staviti u frižider. Prilikom služenja, svako parče preliti majonezom.
ROLAT S JAGODAMA
Potrebno je: za prvo testo: 4 jajeta, 3-4 kašike tople vode, 125 gr šećera, vanilin šećer, 50 gr brašna, 50 gr gustina, 30 gr kakaa, kašičica praška za pecivo; za drugo testo: 4 jajeta, 125 gr šećera, vanilin šećer, 75 gr brašna, 50 gr gustina, pola kašičice praška za pecivo; nadev: 2 šolje mleka, puding od vanile, 300 gr putera, džem od jagoda, 500 gr svežih jagoda, konjak.
Zamesiti testo sa kakaom i peći na 220 stepeni 10-12 minuta. Toplo zaviti u vlažnu krpu kao rolat. Na isti način postupiti i sa drugim testom. Kad se ohlade razviti. Skuvati puding, ohladiti i umešati umućen puter. Svetlo testo premazati džemom. Odozgo staviti tamno testo, poprskati ga konjakom, staviti polovinu krema i na četvrtine isečene jagode. Čvrsto zavidi rolat i ukrasiti kremom i jagodama.
Dopuna: 19 Okt 2006 22:47
ROLAT OD SPANAĆA
Potrebno je: 600 gr zamrznutog spanaća,, 2 zemičke, kašika prezli, 8 jaja, so, biber, strugani oraščić, 4 kašike mleka, 20 gr putera, 300 gr gauda sira.
Odmrznut spanać ocediti, umešati razmekšale i ocedjene zemičke, pa to samleti ili izmešati mikserom. Umešati prezle i 4 žumanceta. Na kraju dodati i sneg od 4 belanca. Masu rasporediti u dobro podmazan pleh veličine 25x40 cm i ipeći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečeno testo uviti u vlažnu krpu. Umutiti 4 jaja sa mlekom, ispržiti kajganu na puteru, rasporediti preko testa i odozgo posuti sa struganim gauda sirom. Saviti rolat, odozgo unakrst staviti trake od sira i 10 minuta zapeći na 200 stepeni, da se sir istopi.
|