Potrebno je:
Za testo: 140 gr putera, 160 gr secera, 180 gr cokolade, 8 zumanaca, 8 belanaca, 120 gr brasna, vanilin secer
Za glazuru: 120 gr putera, 250 gr cokolade za kuvanje;
Za premazivanje: 300 gr kvalitetnog dzema od kajsije
Za fil: 500 gr slatke pavlake, 100 gr secera, 200 gr cokolade
Priprema:
Kratko prokuvajte sve sastojke za fil da se sjedine, ohladite preko noci u frizideru, pa umutite krem. Penasto umutite puter, dodajte rastopljenu cokoladu, secer i vanilin secer. Dodajte brasno, jedno po jedno zumance i na kraju sneg od belanaca. Podmazite i pospite brasnom okrugli kalup, sipajte masu i pecite na 160 stepeni sat vremena. Rastopite cokoladu za glazuru za glazuru, sklonite sa vatre i umutite puter da se potpuno sjedini. Ohladjenu tortu presecite na pola ili na tri dela, premazite svaki prvo dzemom pa kremom, spojite, premazite celu tortu dzemom i prelijte glazurom od cokolade.
|