Napisano: 09 Sep 2013 23:31
Nekako smo svi navikli na pasulj, dolazi jesen, uskoro će zima, tako da je pasulj neizbežan... a i dobar. Da ne bi bilo klasičnih recepata za koje manje-više svi znamo, da probamo neke salate od pasulja za promenu.
SELJAČKA PASULJ SALATA
- 250 gr kuvanog pasulja
- 150 gr kuvane zelene boranije
- 1 žuta paprika, pečena i iseckana na trake
- glavica crnog luka isečena na kolutove
- 5 paradajza, oljuštena i isečena na kolutove
- čen belog luka
- 4 kašike ulja
- so, biber, peršun.
Sve navedene sastojke izmešati, začiniti i ostaviti da se dobro rashladi.
KOLUMBIJSKA SALATA
Od pasulja, kobasica, paradajza, luka, zelene salate i kukuruza šećerca; prelivena prelivom od ulja, sirćeta, belog luka, soli, bibera.
- 250 gr prženih kobasica isečenih na tanke kolutiće
- 250 gr kuvanog kukuruza šećerca
- 2 paradajza isečena na kriške
- glavica zelene salate odvojena na listove
- vezica mladog luka isečenog na kolutove
- 1 šolja kuvanog pasulja
- 2 kašike jabukovog sirćeta, 4 kašike maslinovog ulja, so, mleveni biber, 2 čena belog luka.
GRČKA PASULJ SALATA
- 500 gr kuvanog i oceđenog pasulja
- pola šolje maslinovog ulja
- sirće
- nana, bosiljak, peršun
- mladi crni luk
- sok od limuna
- so.
Dopuna: 10 Sep 2013 12:35
SALATA NA EGIPATSKI NAČIN
- 200 gr kuvanog pasulja
- 2 čena belog luka
- 2 kašike mladog crnog luka
- 2 kašike peršuna
- 2 kašike limunovog soka
- 3 kašike ulja
- 3 tvrdo kuvana jajeta.
Izmešati sve navedene sastojke i salatu garnitati jajima.
ITALIJANSKA PASULJ SALATA
- 500 gr kuvanog pasulja
- 200 gr tunjevine iz konzerve
- 8 kašika maslinovog ulja
- sok od limuna
- origano, majoran, majčina dušica peršun
- so i biber
- 6 paradajza isečena na kolutove.
Sve navedene sastojke izmešati i salatu garnirati kolutovima paradajza.
|