|
Poslao: 14 Avg 2010 18:42
|
offline
- zeljko f
- Legendarni građanin
- Pridružio: 20 Jul 2008
- Poruke: 4682
|
Domacica
Operes kupine, ocedis ih, stavis ih u neki sud i dobro ih izgnjecis, prekrijes sa necim i to ostavis tako da prenoci na nekom hladnom mestu. Sutradan to procedis kroz neko belo platno ili vesestruku gazu. Taj dobijeni sok sipas u neku serpu i zagrevas na blagoj vatri dok ne uzavri, kada uzavri dodajes secer polako parcijalno (na 1l soka - 1kg secera). I dalje kuvas na nesto jacoj vatri dok ne provri. Kada provri to je to, vruc sok sipas u zagrejane flase.
Aj sad na posao
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 30 Apr 2011 14:57
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4106
|
KlinkaPalacinka ::Ima li neko recept za domaci sok od kupine
Zahvaljujem
Kupina, malina, višnja, ili bilo koje voće se radi na isti, oprobani, i odličan način.
3 Kg kupina oprati i rukom izgnječti, dodati 5 limuntusa i 2.5 litra vode. Ostaviti 24 h da odstoji, procediti kroz gazu, na svaku litru litru dobijenog soka dodati 1 kg šećera, na celu meru 1 konzervans. Mešati dok se šećer sasvim ne otopi, to je narednih , možda, 24h i sipati u čiste flaše.
Sok je proveren, nekvarljiv i odličan.
Ponekaxda uradim sve isto ali odmah po dodavanj šećera prokuvam i sipam vreo sirup u falše, ali se na taj način gube dragoceni vitamini.
Retki sok od kupina se pravi na sledeći način: 3kg kupina oprati, izgnječiti, naliti sa 7 litara vrele vode, dodati 5 limuntusa, ostaviti da odstoji do sutradan. Procediti, dodati šećera po ukusu ( oko 1 kg) prokuvati,dodati 1 konzervans, sipati u čiste flaše i pritrpati.
|
|
|
|
Poslao: 05 Maj 2011 09:03
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
ne znam zasto se to radi sa vrelom vodom...kad moze i sa hladnom a i ne kvari se ...naravno svako ima pravo na svoj izbor ....
|
|
|
|