Poslao: 17 Jan 2013 14:14
|
offline
- daniel83
- Stručni saradnik
Windows
- Pridružio: 05 Feb 2008
- Poruke: 2134
|
Mrzim kad na nekom proizvodu nepisu njegove nutritivne vrednosti! A sirevi su uglavnom jedan od tih proizvoda, cast izuzecima. Nikad mi nece biti jasno zasto je tesko napisati tu tabelu na poledjini proizvoda kao sto neki to rade.
Kada nema tih vrednosti onda pokusavam proceniti na osnovu udela masnoca e tu me nesto zbunjuje oko skracenica kod sireva. Kod sireva se na pakovanju ispisuju sledece dve skracenice:
mm - mlecne masti
sm - STA MU TO DODJE?
dacu primer:
Sitni sir - min 10% mm/sm i min 20% sm
Kačkavalj krstaš, masni sir - 45% mm/sm i 54% sm
dakle to mm znam da je mlacna mast a kakva je ova sm mast, mislio sam da je sirna mast ali tako nesto ne postoji
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
|
Poslao: 18 Jan 2013 07:06
|
offline
- Ričard
- Lavlje srce
- Supermoderator
- Zver!
- Electro maintenance engineer
- Pridružio: 28 Nov 2006
- Poruke: 13745
- Gde živiš: Vršac
|
U mineralnoj vodi suvi ostatak se prikayuje na 100 C (nemam kod sebe ni jednu, ali mislm da je tako), e sad kako se u nešem organizmu ta temperatura teško može postići, mislim da je bitnije obratiti pažnju na količinu natrijuma i kalcijuma.
|
|
|
|