https://www.mycity.rs/Knjizevnost/Procitali-ste-sk.....l#p1956386
Po receptu sa kraja knjige
Al ipak malo modifikovan recept i za popodne svi štapići su se pojeli.
300 grama sitnog sira a ako je iz zamrzivača bilo koji kad se odmrzne je sitan, /ne računa se sremski sir/
šolja masti iako ide puter po receptu ili margarin
300 grama ili više brašna po knjizi je manja količina al ovde se ne prave nikad male količine.
Verujem da mogu i ostale zdravije vrste brašna da se koriste za te štapiće.
Pola praška za pecivo
jedno jaje iako ne ide po receptu iz knjige znači može biti i posna verzija
so, kim biber, čili ili tucana ljuta, malo belog luka u prahu isl.
Testo treba biti meko kad se zamesi, i ne lepljivo
Ulje za premazivanje - ni to nije po receptu
Napravi se testo i ostavi da malo odstoji.
Na pobrašnjenu radnu površinu se vadi deo po deo testa i razvalja u tanje gliste koje se zatim dele na štapiće duže ili tanje ili i jedne i druge.
Ređaju se na pek papir, četkicom poulje mogu da se pospu opet nekim začinom.
I peku u rerni dok ne dobiju boju nije obavezno da budu krckvi, već treba da budu mekani al da ne budu živi. Al i ako budu rešiji ukusni su naročito kad se ohlade i odstoje...
|