Svinjetina sa kikirikijem

Svinjetina sa kikirikijem

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Sastojci:

- posno svinjsko meso (125 g)
- svezi krastavci (50 g)
- kikiriki svez ocišcen (25 g)
- belance (1 kom.)
- so (5 g)
- belo vino (5 ml)
- gustin (20 g)
- ulje (40 ml)
- šecer (po ukusu)
- soja sos
- ljut kecap
- praziluk
- supa

Nacin pripreme:

Na kockice isecite svinjsko meso i krastavce. U posebnoj posudi isprzite kikiriki. U posebnoj posudi pomešajte svinjetinu, so, belance i polovinu gustina razmucenog u malo hladne vode.Kašikom sve dobro sjediniti. U drugoj ciniji mešajte malo supe, ostatak gustina (razmucenog prethodno u malo hladne vode), so, vino, soja sos i malo praziluka. Ugrejte tiganj i jako zagrejte ulje. Dodajte svinjetinu i uz stalno mešanje kratko proprzite. Kada je gotovo, meso izvadite iz tiganja i ocedite od ulja. U tiganj dodajte malo ulja i kratko isprzite krastavac. Zatim, dodajte svinjetinu i lagano promešajte. Nakon toga, dodajte kikiriki i przite pola minuta stalno mešajuci. Pre serviranja, jelo poprskajte cili sosom (ili ljutim kecapom).



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Prvi red me nasmejao, jos mi suze idu...

Citat:- posno svinjsko meso (125 g)

Nisi ti u pitanju, nego plan koji smo pravili pre par godina, da prodajemo foru po oglasima - posni prasici, hranjeni iskljucivo makrobiotikom i davljeni u reci - idealno za postove... Very Happy

Sledeci put, da ne bude zabune, kaze se "svinjsko meso bez masnoce" Wink

Inace, zvuci vrlo ukusno, pretpostavljam da je kineska kuhinja u pitanju (brzo przenje i soja sos Smile )... Samo nisi navela koja supa (u stvari pretpostavljam da je u pitanju bujon) je potrebna, tesko da je svinjska (odvratnog je ukusa), moze li mesana, govedja, pileca? I sta se uopste radi sa tom supom nakon sto se pomesa sa soja sosom, prazilukom, gustinom, vinom i cime vec bese u drugoj ciniji? Kuva li se to, ili se tek tako ziv gustin preliva preko przenog mesa? Confused



offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Nisam pravila ovo, ali ovo sto kazes nije ni meni jasno jer se uopste u receptu ne spominje da li se to kuva ili samo napravi... Sta ti mislis da li se kuva?

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Nesto mora da se uradi, gustin ne sme da ostane ziv - to ti je kao da jedes zivo brasno... Mislim, moze to, ali nije lepo bas Smile

Verovatno se i ta smesa kuva dok se od gustina ne zgusne, pa se time preliva jelo... Ako budes probala da pravis javi... Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1388 korisnika na forumu :: 97 registrovanih, 7 sakrivenih i 1284 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, amaterSRB, Bane san, Belac91, bobomicek, Bobrock1, bojan313, bojan581, Boris BM, Borski1977, Bubimir, Czrweni, Darkoniii_94, dekan.m, Dioniss, doloress, DonRumataEstorski, dozorni, draganca, draganl, drgrozozo, drimer, dukajov, dunavzed, dushan, Electron, ElvisP, EVIDENTICAR, FOX, Fructo, gasa97, grenadir, GveX, ILGromovnik, istina, IvanMiletic, jackreacher011011, Jeremiah, Kalem, knutveliki, Kriglord, Kubovac, kunktator, kybonacci, Lazokobra, Lieutenant, LostInSpaceandTime, Lucije Kvint, Mane88, mercedesamg, MIKI63, Milan A. Nikolic, Milos1389, Mskok, museum, mux, nebidrag, nick79, novator, Orc, ozzy, Paklenica, pceklic, pein, Peruta, ping15, powSrb, probisic, Puch300GD, radoznao, raf87, raso76, sabac015555m, sarma, Sava89, sickmouse, silikon, Silvertooth, Singidunumac, sreckop, starlights, stegonosa, stevo svinja, Szigetwar, tuja, Veless, Vlad000, Vladonius, volimpivuvolimrakiju, Volkhov-M, wizzardone, yiyi, zeka013, ZetaMan, ZlatniRez, zmajognjeniivan, zoran77