TELEĆI KOTLET ORLOV na malo jednostavniji način
- za 10 telećih kotleta, panirani u brašno sa jedne strane i proprženi na ulju
- za garnituru "Orlov": oko 80 gr crnog luka, 150 gr pečuraka, 50 gr putera, so, biber, peršun, ulje, 1 jaje
- za podlogu: varivo od pirinča 250 gr
- za ograten-sos: 50 gr putera, 40 gr brašna, 2,5 dl slatkog mleka, 1 dl slatke pavlake, morsko orašče, 2 do 3 jaja, oko 50 gr parmezana
Kotlete staviti na podlogu od oblikovanog pirinča, premazati ih filom od dinstanog luka, pečuraka; zaliti ograten sosom i gratinirati u rerni oko 20 minuta, dok ne porumene. Gotovi kotleti se serviraju sa tri vrste raznobojnog povrća sotiranog na puteru.
Ovde je i objašnjenje o gratiniranju i ograten-umaku:
http://www.mycity.rs/Kulinarstvo/Za-ocajne-domacice.html#p1464833
|