Torte

3

Torte

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

INDIJANSKO SELO TORTA
300 gr. seckanih oraha staviti u dobro podmazan pleh i posut brašnom.Odozgo narendati malo putera.Umutiti 10 belanaca sa 10 kašika šećera,dodati 6 kašika brašna i 1 kašičicu praška za pecivo.Sipati preko oraha i ispeći koru.

Fil: Skuvati 6 pudinga od vanile u 1 l.mleka.Umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera u prahu.Umutiti 375 gr. putera( jedan ipo) sa 200 gr. šećera u prahu pa sastaviti sa umućenim žumancima.U to dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga uz stalno mešanje.Dobijeni krem podeliti na 2 dela.Jedan deo ostaje žut a u drugi dodati 150 gr. otopljene čokolade i 200 gr. eurokrema.Pećenu koru izvaditi iz pleha i staviti na tacnu sa orasima na gore.Uzeti 20 korneta za sladoled i svaki naizmenično puniti žutim i čokoladnim filom( kašičica žutog pa kašičica čokoladnog fila dok se korneti ne napune.Ostatak fila pomešati i premazati koru odozgo i sa strane.Kornete poređati po celoj torti( zabadati u koru ).3-4 kesice šlaga ili pola litre slatke pavlake umutiti i špricem ga ubacivati između korneta tako da vrhovi korneta vire iz šlaga. Vrhove korneta možete preliti sa čokoladom



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

E, life, ova je sledeća koju pravim. Nego, kornet napunim, okrenem naopačke i zabodem u tortu, tako da mi špic - vrh korneta bude gore (ako sam dobro shvatila)?



offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

@ ne znam bre
Da dobro si shvatila Wink

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Ma, pametna sam ja, samo nema ko da me poHvali!

Nego, ajmo dalje:

TORTA "TUZLA"

Potrebno je: 10 žumanaca, 10 kašika šećera, 10 kašika mlevenih oraha, 2 kašike oštrog brašna, 10 belanaca - peći u dve kore.
Fil: 8 celih jaja, 400 gr šećera, 6 štangli čokolade otopiti i kuvati na pari. Ohladiti. Dodati 500 gr putera.
Filovati kore i posuti orasima.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

@ne znam bre
Vratila si me u detinjstvo Tuzla tamo sam cesto bila kao dete Very Happy
ovu tortu moje dete obozava i mama naravno Zaljubljen
********************
Svilena Torta
********************
Umutiti 10 belanaca
sa 400gr secera u prahu
i peci jedan sat na 150 stepeni jedan sat

I fil

10 zumanaca
10 kasika secera
kuvati na pari dok se ne zgusne

II fil

1 l mleka
10 kasika secera
4 pudinga od vanile

III fil

2 margarina
100 gr secera u prahu
umutiti

Sastaviti sva tri zajedno i podeli na dva dela

I deo
dodati 300gr mlevene plazme

II deo
10 komada seckanih bananica

kora
fil sa plazmom
fil sa bananicama
i na kraju slag 4 kesice

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

life
Drago mi je zbog tebe! Zagrljaj

GRČKA TORTA

- 5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati 50 gr seckanih oraha, 50 gr mlevenih oraha, 30 gr rendane čokolade (ustvari 1/3 od 100 gr) i malo soka od limuna (1 kafena kašičica). Peći u četvrtastom plehu (najbolje na papiru za pečenje kolača - hoće da se zalepi bez njega). Tako ispeći 3 kore.
- 15 žumanaca umutiti sa 250 gr šećera i kuvati na pari. U ohladjen fil dodati umućen puter (250 gr).
Filovati tortu i odozgo ukrasiti šlagom.

PONOĆNA TORTA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 200 gr oraha, 2 kašike prezli, 2 štangle čokolade, kašika brašna; za fil: 5 jaja, 250 gr šećera, 3 štangle čokoade, vanilin šećer, 250 gr putera.

Ulupati sneg od belanaca i šećera, pažljivo dodati žumanca, orahe, prezlu, brašno i istruganu čokoladu. Peći u podmazanom plehu, na 200 stepeni. Za fil: cela jaja kuvati na pari sa šećerom i kada masa postane gusta dodati komadiće čokolade. Skinuti sa vatre, dodati vanilin šećer i penasto umuućen puter. Ako vam je lakše, mutite mikserom. Tortu preseći na tri dela i filovati. Odozgo ukrasiti sitnim bombonama ili perlicama od kojih se slažu brojevi.

ANANAS TORTA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna; za fil: 4 žumanca, 5 kašika šećera, 1/2 l mleka, 2 kašike brašna ili kašika gustina, 250 gr putera, 100 gr šećera u prahu, 2 konzerve ananasa, trešnje iz kompota.

Napravite patišpanj od belanaca umućenih sa šećerom, žumancima i brašnom. Ispecite i rasecite na tri dela. Svaki natopiti sokom od ananasa. Za fil: umutiti žumanca sa šećerom i brašnom, dodati mleko i kuvati na pari dok ne postane gusto. Prohladiti, umešati umućen puter sa prah šećerom. Svaki deo torte premazati kremom, a po njemu redjati kolutove ananasa. Odozgo, takodje, ukrasiti ananasom i trešnjama iz kompota.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2006
  • Poruke: 956
  • Gde živiš: SekiLand

Sto se ova "PONOCNA" zove tako Smile

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Zbog Nove godine! A sitne bombone i perlice se postave u vidu sata sa skazaljkama i napišeše kao 5 do 12, na primer!

Dopuna: 06 Okt 2006 13:32
Nešto sam se ulenjila, ali zato se sad "vadim"


TORTA OD KESTENA

Potrebno je: 6jaja, 140 gr šećera, štangla čokolade, po 80 gr badema i lešnika; fil: 250 gr pasiranog kestena, 100 gr putera, šećera u prahu po ukusu, džem od kajsija; za ukrašavanje: šlag i strugana čokolada.

Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati struganu čokoladu, mleven lešnik i badem, i na kraju blago umešati čvrst sneg od belanaca. Masu izručiti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na umerenoj temperaturi. Pečeno testo raseći na dva dela. Za fil: kesten pomešati s penasto umućenim puterom i šećerom. Rasečeno testo premazati tankim slojem džema od kajsija, pa onda i filovati, i premazati i odozgo i sa strane. Ukrasiti šlagom, struganom čokoladom i posuti sa malo pasiranog kestena.

TORTA OD BADEMA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 20 kašika mlevenih badema, 2 kašike brašne; fil: ceo limun, 4 jaja, 10 kašika šećera, 250 gr putera, 2 kašike šećera u prahu; fondan: 6 punih kašika šećera, 60 gr putera, kesica vanilin šećera.

U čvrst sne god belanaca postepeno dodavati šećer, jedno po jedno žumance, i na kraju blago umešati badem i brašno. Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu na umerenoj temperaturi. Pečeno testo raseći na tri dela. Za fil: istrugati natrenici ceo dobro opran limun (zajedno i koru i plod) pa sa celim jajima i šećerom kuvari na pari, dok se mase ne zgusne. U prohladjen krem umešati penasto umućen puter sa šećerom. Filovati tortu i preliti fondanom: šećer kuvati sa šoljicom vode dok se ne rastopi, dodati vanilin, pa skinuti s vatre i mutiti dok ne počne da dobija belu boju. Umešati puter i kad počne da se zgušnjava preliti tortu. Ukrasiti marcipanom.

KEKS TORTA

Dobro umutiti 250 gr putera sa 250 gr šećera u prahu, dodati jedan vanilin šećer i tri štangle čokolade.
Posebno skuvati krem od 4 ž umanca, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna u1/2 l mleka. Kada se masa zgusne skinuti sa vatre i dodati umućenom maslacu.
Ovako pripremljenim filom premazuje se keks koji se prethodno potopo u mleko ili šerbet i oblikuje u tortu.
Po površini se ukrasi ostatkom fila i ušećerenim voćem.

VOĆNA TORTA
Potrebno je: 125 gr margarina ili putera, 125 gr šećera, vanilin šećer, 5 jaja, 125 gr brašna, 50 gr gustina, 2 kašičica praška za pecivo, 50 gr mlevenih badema, 100 gr strugane čokolade; za fil: 500 gr očišćenih višanja, kesica preliva za torte, 2 kašike šećera, 2 kesice šlaga od vanile, 2.6 dl mleka; za ukras: 1 kesica šlaga, 40 gr krupno strugane čokolade.

Masnoću penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, pa uz neprestano mešanje dodati jedno po jedno jaje. Pomešati brašno, gustin i prašak za pecivo, i sve umešati u umućen puter sa jajima. Na kraju umešati badem i čokoladu. Pripremljenu masu izručiti u podmazan okrugli kalup i peći na 175 stepeni. Pečeno test oizvaditi iz kalupa. Kada se ohladi, horizontalno iseći na dva dela. Preko prvog dela rasporediti višnje umešane u preliv za voćnu tortu, pripremljen prema uputstvu. Odozgo premazati polovinom pripremljenog krema, poklopiti drugom polovinom testa, pa odozgo i sa strane premazati preostalim kremom. Ukrasiti šlagom i struganom čokoladom.

BOEM TORTA

Potrebno je: 14 jaja, 19 kašika šećera, 200 gr šećera u prahu, 300 gr mlevenih oraha, 2 kašike brašna, ½ l mleka, puding od vanile, 300 gr čokolade za kuvanje, 550 gr putera.
Za kore je potrebno umutiti 14 belanaca sa 14 kašika šećera, 300 gr mlevenih oraha, 2 kašike brašna, podeliti na 4 dela i svaki peći u rerni na 180 stepeni – 20 minuta.
Žuti fil: u ½ l mleka kuva se na pari 5 žumanaca umešanih sa 5 kašika šećera i 1 pudingom od vanile.
Čokoladni fil: kuvati na pari 9 žumanaca sa 200 gr šećera u prahu i dodati 200 gr čokolade za kuvanje.
Umutiti 500 gr putera, pa 2/3 staviti u čokoladni krem kada se ohladi, a jednu trećinu u žuti fil.
Filovati svaku koru žutim, pa čokoladnim filom. Odozgo staviti 100 gr čokolade otopoljene sa 50 gr putera.

OLJINA TORTA


Za testo je potrebno 7 belanaca umućenih u čvrst sneg, 7 kašika šećera, 7 kašika mlevenog plazma keksa, 7 kašika mlevenih oraha. Umutiti ovim redom sve sastojke, ispeći testo na 150-180 stepeni (više sušiti nego peći) i kada je pečeno, ohladiti i preseći na dva dela. Nadevati donju koru, poklopiti drugom pa o dozgo i sa strane premazati filom čitavu tortu.
Za fil: kuvajući na pari, napraviti krem od 5 dl mleka i umućene smese od 7 žumanaca, 7 kašika šećera i 3-4 kašika brašna ili gustina. Kada je masa skuvana i malo prohladjena, dodati 125 gr putera ili margarina. Kada se krem potpuno ohladi dodati u njega 200 gr seckanih pečenih lešnika (ili oraha) i 200 gr sitno seckane mlevene čokolade (ne čokolada za mešanje).
Tortu ukrasiti šlagom.

OSNOVNI BELI NADEV ZA TORTE

U pola litra mleka skuvati 6 kašika gustina ili brašna (prethodno razmućenih u malo mleka – kao puding). Kada se ohladi staviti u nju penasto umućeno 200 gr putera sa 250 gr šećera.

SLADOLED TORTA

Potrebno je: 200 gr sladoleda u prahu od čokolade, 4 dl mleka ili vode, 300 gr keksa, šolja crne kafe.

Prah za sladoled sipati u dublju posudu sa mlekom ili vodom i mutiti mikserom najmanjom brzinom dok se ne dobije penasta čvrsta masa. U okrugli ili pravougaoni pleh staviti foliju i po njoj poredjati keks nakvašen u kafi (ili mleku), staviti polovinu mase za sladoled, pa opet red keksa, penu i završiti keksom. Zamrznuti sladoled u zamrzivaču, okrenuti na tacnu za služenje, skinuti foliju. Za ovu poslasticu može se koristiti pti ber ili svako drugo čajno pecivo.

TORTA SA VOĆEM

Potrebno je: 500 gr keksa, 4 jajeta, 1 l mleka, 19 kašika šećera, 4 kašike brašne, malo putera, sok od 1 limmuna, 700 gr sezonskog voća.

Žumance penasto umutiti sa 8 kašika šećera, dodati brašno i umešati sa četvrt litra mleka. Ostatak mleka staviti da provri, smanjiti vatru i polako dodavati masu žumanaca mešajući dok se ne ukuva gust krem. Ostaviti da se prohladi pa dodati malo putera i izmešati. U kalup redjati keks, prskati sokom od limuna i prelivati kremom. Posebno ulupati sneg od belanaca, malo soka od limuna i jednu kašiku šećera. Mutiti na pari, postepeno dodavti još 10 kašika šećera i mutiti dok sneg ne postane čvrst. Ostaviti da se malo prohladi i preliti formiranu tortu. Preko šlaga poredjati sezonsko voće i ostaviti u frižider da se ohladi.

TORTA SA KEKSOM
Potrebno je: kutija pti ber keksa, mleko, kesica pudinga od vanile, džem od kajsija, 120 gr šećera u prahu, 4 belanceta, voće po želji (banane, breskve iz kompota...)

Keks vlažiti u mleku i redjati u kalup. Skuvati puding prema uputstvu pa polovinu sipati preko keksa još toplo. Kad se ohladi puding staviti u iseckano voće. Složiti još jedan red keksa, premazati ga džemom. Preko trećeg reda keksa staviti puding (po želji i voće), ulupati čvrst sneg od belanaca i šećera, pa rasporediti po vrhu. Staviti u rernu da se belanca samo uhvate.

SLATKI POLJUBAC

Potrebno je: kesica smese za sladoled od čokolade, kesica sladoleda od vanile, mleko (za sladoled), 200 gr krupno sečenih oraha, 100 gr suvog groždja, voće (po želji za ukrašavanje)

Umutiti m ikserom, uz dodatak mleka, prah smesu za sladoled od čokolade, dodati oprano i ocedjeno suvo groždje i orahe, izmešati i sipati u kalup. Izmešati na isti način i smesu za sladoled od vanile, pa i zručiti preko sladoleda od čokolade, ukrasiti kriščicama svežev voća i staviti da se zamrzne.

Dopuna: 10 Okt 2006 9:47

KESTEN TORTA

Potrebno je: 1 kg kesten pirea, 5 jaja, šećer, 5 kašika brašna, 3 kašike kakaoa, 200 gr čokolade, 5 dl slatke pavlake.

Za čokoladni patišpanj umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 3 kašike kakaa i ispeći ga u okruglom plehu.
Za fil izmešati kesten pire, 100 gr šećera i malo ruma. Zamesiti sa malo vode, masu podeliti u dva dela i u jedan dodati 100 gr rendane i 100 gr otopljene čokolade. Izlupati slatku pavlaku i 120 gr šećera.
Čokoladni patišpanj preseći na dva dela. Jedan deo staviti u kalup i premazati tankim slojem slatke pavlake, pa staviti svetli deo kestena. Preko staviti tanki sloj slatke pavlake pa preostali deo čokoladnog kestena i napuniti kalup preostalom slatkom pavlakom. Poklopiti drugim delom čokoladnog patišpanja, ostaviti da se stegne, izvaditi iz kalupa i premazati šlagom po želji.

GRČKA TORTA II

Kore: Umutiti 7 belanaca sa 14 kašika šećera, dodati 7 kašika mlevenih oraha i 7 kašika mlevene plazme. Ovu masu staviti u podmazan pleh i ispeći koru. Na ovaj način ispeći dve kore.

I fil: Kuvati na pari 14 žumanaca sa 200 gr prah šećera. Kad je gotovo ostaviti da se ohladi.

II fil: U pola litre mleka sipati 150 gr šećera i staviti da vri. Posebno razmutiti u 100 gr hladnog mleka dve kašike gustina, jedan puding od vanile i jednu kašiku brašna. Zakuvati u vrućem mleku i ostaviti da se ohladi. Umutiti dva margarina sa 150 gr prah šećera, pa kad se prethodne dve mase ohlade, spojiti sa žumancima i kremom. Sve dobro izmešati i u tu masu dodati 200 gr mlevene plazme, 200 gr seckanih pečenih oraha i 100 gr lomljene čokolade. Fil dobro izmešati i filovati izmedju kora. Istim filom premazati tortu odozgo i sa sstrane. Na kraju tortu preliti glazurom od čokolade.

POSNA TORTA SA KEKSOM

Potrebno je: 500 gr "pti-ber " keksa, 5 dl vode, 80 gr griza, 200 gr šećera, 3 kašike džema od kajsija, 200 gr oraha, 2 kesice vanilin šećera.

Skuvati griz sa vodom i šećerom, skloniti sa vatre, pa umešati mlevene orahe, džem i vanilin šećer.
Na tacnu za tortu redjati red keksa, prethodno namočenog u vrelu crnu kafu, red pripremljenog fila i tako naizmenično dok se ne potroši pripremljena količina. Preko torte staviti fil, a iznad njega ukrasiti mlevenim orasima ili struganom posnom čokoladom.

TORTA SA BRESKVAMA

Potrebno je: 3 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika ulja, 12 kašika mleka, 12 kašika brašna, prašak za pecivo, kašika kakaoa, 5 dl mleka, 100 gr šećera u prahu, 3-4 kašike ruma, 1 kg breskvi, dve kesice šlaga.

Umutiti jaja, šećer, ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dobijeno testo preći u većem okruglom plehu. Kada se kolač ohladi, preliti ga mešavinom mleka, šećera u prahu i ruma, odozgo poredjati breskve isečene na sitnije komade, premazati sa dva umućena šlaga i dobro rashladiti.

Dopuna: 17 Okt 2006 10:14

NOVOGODIŠNJA TORTA

Potrebno je: 8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna, 1 kesica vanil šećera, 1 kesica praška za pecivo, 100 gr mlevenih oraha ili badema, 2 štangle strugane čokolade; za fil: 4 jajeta, ½ l mleka, 200 gr putera, 3 banane, ½ kg mandarina, 300 gr višanja iz kompota ili zamrzivača, 300 gr ananasa; za ukrašavanje: isto voće i 2 kesice šlaga.

Penasto umutiti jaja i šećer, pa dodati brašno, čokoladu, orahe ili badem, vanilin šećer i prašak za pecivo. Testo sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj pećnici oko 25 minuta. Dok se testo hladi napraviti nadev. Žumanca odvojiti od belanaca, pa penasto umutiti puter sa žumancima. Tome pažljivo dodavati mleko i kuvati na pari uz stalno mešanje 5 minuta. Kad se nadev ohladi dodati sneg od belanaca, isečeno voće i promešati. Tortu podeliti na tri dela i svaki deo premazati pripremljenim nadevom. Celu tortu ukrasiti umućenim šlagom i voćem.

SLADOLED TORTA

Potrebno je: 2 kesice šlaga, ¼ l mleka, 4 jaja, 7 kašika šećera, štangla čokolade ili 50 gr eurokrema, 4-5 kašika mlevenih oraha.

Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati čvrsto ulupan sneg od belanaca. Ulupan šlag podeliti na tri dela; dva i zmešati sa kremom, a treći ostaviti za srednji sloj u torti. Krem podeliti na dva dela, u jedan staviti orahe, a u drugi čokoladu. U kalup za tortu staviti sloj sa orasima, pa šlag, a odozgo krem s čokoladom. Staviti u zamrzivač i poslužiti kada se zamrzne.

BAKENBERGER

Potrebno je: 150 gr putera, 130 gr šećera, 6 jaja, 3 rebra čokolade, 3 kašike mlevenog badema, 3 kašike brašna; za fil: 160 gr šećera, 160 gr putera, 5 rebara čokolade, 2 žumanca i 1 dl šlaga.

150 gr putera, 130 gr šećera i 6 žumanaca umutiti u penastu masu, pa dodati 3 rebra istopljene čokolade, 3 kašike mlevenog badema, 3 kašike brašna i na kraju čvrstu penu od belanaca. Masu ispeći u dve kore. Fil: 160 gr putera umutiti sa 160 gr šećera i 2 žumanca, pa dodati otopljenu čokoladu i 1 dl šlaga i filovati tortu.

BELA TORTA SA JAGODAMA

Potrebno je: 3 belanca, 180 gr šećera u prahu, malo soli, 500 gr jagoda, 1 limun, ¼ l slatke pavlake, 60 gr šećera u prahu, 1 vanilin šećer, ¼ l sladoleda od vanile.

Ulupajte čvrst sneg od belanaca sa malo soli, polako umešajte kašiku limunovog soka i šećer. Rasporedite penu u tri pleha i ispecite – osušite u rerni. Očišćene jagode natopite limunovim sokom. Izlupajte slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Neposredno pre služenja rasporedite na kore sladoled, jagode i slatku pavlaku.

TORTA OD PALAČINKI

Potrebno je¨12 palačinki, 2 kašike šećera u prahu, 50 gr rastopeljene čokolade, 50 gr seckanih lešnika, 2 kašike ruma, 250 gr slatke pavlake.

Ulupajte pavlaku sa šećerom u prahu i rumom i podelite na dva dela. U prvi umešajte rastopljenu čokoladu, a u drugi sitno iseckane lešnike. Palačinke stavljati jednu na drugu, naizmenično premazujući filom od č okolade i sa lešnicima. Služiti odmah.

TORTA OD PIŠKOTA

Potrebno je: 250 gr putera, 250 gr šećera u prahu, 200 gr čokolade za kuvanje, 6 jaja, 1 pakovanje piškota, 2 kesice šlaga.

Umutiti šećer i puter, dodati jedno po jedno žumanc4e i na kraju rastopljenu čokoladu.
Poredjati piškote (umočene u mleko) u kalup – sa strane i dole.
Umutiti belanca sa malo šećera i dodati masi. Pomešati i sipati u kalup.
Odozgo staviti ulupana 2 šlaga.

ROZEN TORTA

Potrebno je: 1 jaje, 130 gr šećera, šoljica mleka, 300 gr brašna, 50 gr margarina; za fil: 250 gr oraha, 200 ml mleka, 200 gr šećera, vanilin šećer i 250 gr putera; za glazuru: 150 gr šećera u prahu, malo vode, komadić putera i kašika-dve soka od višanja.

Umutiti jaje, margarin, mleko, šećer i brašno, pa dobijeno testo podeliti na 8 delova i svaki posebno razvući u tanku koru i peći na prevrnutoj podmazanoj tepsiji ili plehu.
Gotove kore premazati nadevom i stavljati jednu na dugu.
Za fil vrelom mlekom popariti mlevene orahe i šećer, a kadase ohladi dodati vanilin šećer i umućen puter. Za glazuru umutiti šećer u prahu sa puterom i sasvim malo vode, dodati i sok od višanja. Kada se masa lepo izjednači i malo pobeli, ovom glazurom premazati tortu i ostaviti da se stegne.



NEPEČENA KESTEN TORTA

Potrebno je: 300 gr kesten pirea, 100 gr kratko obarenog, oljuštenog i samlevenog badema, 5 štangli čokolade, 200 gr šećera, 2 kesice vanilin šećera, 150 gr putera, malo mrvica.

Od šećera i decilitra vode skuvati gust sirup, dodati 2 štangle čokolade, kesten pire, badem, vanilin šećer, sve dobro izmešati a kada se masa ohladi umešati umućen puter. Preručiti u modlu za tortu, čije je dno obloženo folijom (da se torta lakše izvadi) i posuto mrvicama. Tortu staviti u frižider do stradan, a onda lagano nožem obrezati okolo, izvaditi iz kalupa, staviti na tanjir i preliti glazurom od čokolade. Za glazuru skuvati ostatak čokolade sa 4-5 kašika vode, izmešati kašičicu putera i kašičicu ulja, preliti tortu i ostaviti da se stegne. Po želji možete ukrasiti i šlagom.

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Limit
Evo malo posla za tebe


MINJON TORTA

I kora: 4-5 belanaca umutiti sa 150 gr šećera u prahu i u to dodati 150 gr mlevenih oraha i na vrh kašike brašna. Ispeći

II kora: sve isto, ali umesto oraha – 150 gr badema.

III kora: sve isto kao i u prvoj, osim oraha – 150 gr lešnika.

Fil: 12-15 žumanaca umutiti sa 300 gr šećera u prahu i kuvati na pari. U prohladjeno dodati jedan umućen margarin. Filovati tortu.


SRPSKA TORTA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 200 gr oraha i 200 gr džema od kajsija.

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati brašno i jedno po jedno žumance. Pažljivo izmešati i sipati u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na tihoj vatri dok testo ne porumeni. Izvaditi iz rerne i ohladiti. Testo iseći na pola. Izmešati dobro džem i mlevene orahe. Premazati polovinu testa džemom i orasima, poklopiti drugom polovinom, a preostalim delom džema i oraha obložiti tortu odozgo i sa strane. Posuti mlevenim orasima.

ŠARLOTA SA BRESKVAMA

Potrebno je: kutija piškota, 1 puding od vnile, konzerva kompota od bresaka, 2 dl slatke pavlake, kašika šećera u prahu, malo ruma.

Povadite breskve iz soka i dodajte soku rum.U kalup za tortu stavite aluminijumsku foliju, pa slažite red piškota umočenih u sok. Prelijte pudingom, poslažite breskve, opet piškote i tako redom. Na vrhu treba da budu piškote. Ohladite. Umutite slatku pavlaku i ukrasite sa strane šarlotu. Takodje, ako su vam ostale breskve, možete i njima ukrasiti sa strane i odozgo.

ČOKOLAD TORTA

Potrebno je: polovina oblande, pekmez od kajsija, 400 gr četvrtastog mlečnog keksa, 4 jaja, 250 gr šećera, 3 kašike skuvane kafe, 4 rebra čokolade, 250 gr putera, 250 gr šećera u prahu.

Dobro umutiti 4 jajeta, 250 gr šećera i skuvati na pari. Dodati 3 kašike kafe i još kuvati. Zgusnutom kremu dodati rastopljenu čokoladu i mešati da se masa sjedini. Hladnom kremu dodati penasto umućen puter sa šećerom. Keks za tortu umakati u crnu kafu i redjati prvi red na oblandu premazanu džemom od kajsija ili šipka, prema ukusu. Svaki red premazati kremom i posuti struganom čokolado.


NEVESTA TORTA

Potrebno je: 10 belanaca, 250 gr šećera, 250 gr mlevenog badema i 3 kašike brašna; za I fil: 10 žumanaca, 12 kašika šećera, 2 kašike mleka; za II fil: 200 gr šećera, 1 šipka vanile, 200 gr putera, 180 gr mlevenog badema.

Ulupati čvrstu penu od belanaca i 250 gr šećera, kao za puslice, pa dodati mleveni badem i 3 kašike brašna. Masu pažljivo promešati i ispeći u dve kore.

I fil: 10 žumanaca, 12 kašika šećera, 2 kašike mleka staviti u činiju, pa na pari skuvati gust krem. Ohladiti.
II fil: ušpinovati 200 gr šećera sa vanilom, kao za slatko, ohladiti, pa dodati u umućen puter. Na kraju umešati samlevene bademe.
Oba fila pomešati, pa filovati tortu.

TORTA OD ORAHA

Potrebno je: za testo: 5 jaja, 100 gr šećera u prahu, vanilin šećer, 250 gr mlevenih oraha, 2 kašike mrvica; za fil: ½ l mleka, 1 puding od vanile, 3 kašike šećera, 250 gr putera, 100 gr šećera u prahu, 2 žumanca, 100 gr krupno seckanih oraha; puter i brašno za podmazivanje.

Pećnicu zagrejati na 180 stepeni. Kalup namazati maslacem i posuti brašnom. Žumanca penasto umutiti sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umešati sneg od belanaca. Dodavati kašiku po kašiku mrvica i oraha. Ispeći testo.
Od mleka, praška i šećera napraviti puding i ohladimo. Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu i dodati jedno po jedno žumance. Kašiku po kašiku umešati puding u krem od putera.
Tortu iseći na tri dela i svaki deo n amazati kremom. Tortu i spolja namazati takodje kremom i ukrasiti mlevenim orasima.

TORTA TEODORA

I deo: Ulupati 8 jaja sa 8 kašika šećera, dodati 16 kašika oraha, 2 kašike brašna. Ispeći koru i ohladjenu preseći na pola.

II deo: Dobro umutiti 6 belanaca sa 8 kašika šećera, dodati 170 gr seckanih oraha, 2 kašike brašna i šaku suvog groždja. Ispeći. Ova kora se stavlja izmedju prvopečene kore.

Fil: kuvati na pari 6 žumanaca sa 9 kašika šećera. Kada je gotovo dodati 4 štangle čokolade i umućenih 250 gr putera.

Po želji odozgo ukrasiti orasima.


BEČKA TORTA

Potrebno je: pakovanje lisnatog testa, ¼ l slatke pavlake, 300 gr jagoda, čašica voćnog likera, kašika sirupa od jagoda, 100 gr šećera u prahu.

Ostaviti testo da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Zatim ga podeliti na dva dela i razvući u dve okrugle kore prečnika oko 20 cm. Pleh za pečenje obložiti aluminijumskom folijom, staviti testo i ispeći.
Ohladiti.
Ulupati pavlaku, dodati 50 gr šećera u prahu, zatim sirup, liker i izmiksane jagode. Nekoliko sačuvati za ukrašavanje. Jednu koru staviti na tanjir za serviranje, premazati dobro orashladjenom kremom, prekriti drugom korom, posuti šećerom u prahu i ukrasiti polovinama jagoda i šlagom. Dodati u frižideru nekoliko sati pre služenja. U sezoni kada nema svežih jagoda, za ukrašavanje upotrebiti neko drugo voće (mandarine, kolutove banana) ili voće iz kompota koje je zadržalo svoj oblik.

TORTA OD BANANA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, malo strugane limunove kore; za fil: malo pekmeza od kajsija, ½ l mleka, 4 žumanca, 4 kašike oštrog brašna, kesica vanile, 150 gr šećera, 250 gr putera, ½ kg banana, čaša ulupanog šlaga.

Umutiti dva puta po 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna sa malo strugane limunove kore, pa prvu količinu ispeći u okruglom kalupu za tortu, a drugu u četvrtastom plehu. Kolač u četvrtastom plehu odmah premazati džemom od kajsija i uviti u rolat, a kada se ohladi iseći na komade debljine prsta.
Za fil kuvvati na laganoj vatri ili pari, mleko sa razmuženim žu mancima, brašnom i šećerom, pa kada se krem zgusne dodati vanilin i ohladiti. U hladan krem umešati umućen puter. Okruglu koru za tortu namazati filom, odozgo poredjati komade rolata, premazati opet filom, poredjati kolutove od banana i sve prekriti ostatkom krema. Ukrasiti šlagom.

ISTOČNJAČKA TORTA

Potrebno je: 200 gr putera, 3 jajeta, 150 gr šećera, kesica vanilin šećera, 280 gr brašna; za fil: ½ l slatke pavlake, 2 kašika šećera u prahu, kesica vanilin šećera, 2 kesice «krem-fiksa», 150 gr pečenih lešnika.

Penasto umutiti 3 žumanca sa šećerom i vanilom, dodati razmekšali puter, 280 gr brašna i na kraju ulupan sneg od belanaca. Sve lagano promešati i sipati u podmazan i pergament-papirom obložen kalup za tortu. Peći na 175 stepeni oko 25-30 minuta. Ohladiti i iseći tortu na pola.
Za fil: ulupati slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom i «krem-fiksom» da očvrsne. Četvrtinu količine staviti u špric za ukrašavanje torte, a u ostatak umešati pržene mlevene lešnike, odvojivši malo za ukrašavanje. Rasečenu tortu filovati nadevom, sa strane posuti preostalim lešnicima. Ukrasiti odozgo šlagom i celom lešnicima.

NUGAT KREM TORTA

Od 5 belanaca ulupati čvrstu penu. U to dodati 5 kašika prah šećera, 1/8 kg prženog i samlevenog badema i 1/8 kg lešnika. Tortu peći u dva dela.
Pečene delove ohladiti i filovati sledećim kremom: 200 gr putera penasto umutiti, dodati 200 gr rastopljene čokolade i 200 gr šećera, pa sve zajedno lagano i dobro izmešati. Za to vreme obariti badem, oljuštiti i iseći uzduž, pa malo prepeći u pećnici, a zatim i badem umešati u krem.
Jedan deo pečene torte filovati manjim delom krema, staviti drugi deo torte, preko njega staviti veći deo fila koji treba premazati i sa strane torte. Tortu ukrasiti linijama od gusto ušpinovanog šećera i šlagom.

TORTA OD URMI

Umutiti čvrst sneg od 10 belanaca. U sneg polako umešati 250 gr šećera u prahu, 120 gr prepečenog i samlevenog lešnika i 150 gr uzduž isečenih urmi. Masu polako izmešati i podeliti na tri dela. U kalup za tortu staviti na dno pergament papir i namazati uljem. Sipati trećinu mase i peći na tihoj vatri. Pečeno testo, dok je još toplo izvaditi iz kalupa, skinuti hartiju i ohladiti. Isti postupak je i za ostala dva dela.
Fil: deset žumanaca i 210 gr šećera umutiti penasto, a zatim kuvati na pari, mešajući, dok se ne napravi gust krem. U skoro gotov krem dodati 3 štangle istopljene čokolade. Zatim skinuti sa šporeta, ostaviti ga da se ohladi, a zasebno umutiti 200 gr putera.. U umućen puter dodati jednu po jednu kakšiku krema i polako mešati da bi se puter sjedinio. Ovim kremom filovati tortu. Ukrasiti je sitno i na dugačko iseckanim bademom, kao i urmama isečenim na pola.

ŠARLOTA SA KESTENOM

Potrebno je: 400 gr kesten pirea, 160 gr šećera, 200 gr piškota, 3 žumanca, 6 dl mleka, 3 kašičice ruma, malo brašna, slatka pavlaka, 2 vanilin šećera.

U kesten pire umešati 3 dl mleka i polovinu količine šećera. Kuvati na laganoj temperaturi da dobijete povezanu i ne pregustu kremu, u koju ćete umešati 1,5 kašičicu ruma. Ohladiti. U medjuvremenu umutiti žumanca sa preostalim šećerom, umešati malo brašna i 5 dl mleka i kuvati na pari da dobijete gustu kremu. Dodati vanilin šećer. Ohladiti.
U kalup poredjati po dnu i po ivicama piškote umočene u smesu ruma i mleka. Rasporedite sloj kestena, pokrijte navlaženim piškotama, pokrijte slojem kuvane kreme, pa opet piškote i tako do vrha. Držati u frižideru 2-3 sata. Izvadite šarlotu iz kalupa u krasite ulupanom slatkom pavlakom i kestenjem.

ŠARLOTA SA ŽELEOM

Potrebno je: 2 kkutije piškota, puding od vanile, kesica šlag krema, 200 gr žele bombona,, šećer u prahu, mleko.

Piškote umakati u mleko i redjati u kalup za rolat. Puding i šlag napraviti prema uputstvu, pa izmešati. Dodati naseckane žele bombone i tim kremom premazati prvi sloj piškota. Zatim staviti drugi red piškota i premazati kremom. Kada se svi sastojci utroše (na vrhu treba da budu piškote), posuti prah šećerom i držati u frižideru najmanje 3 sata pre služenja.


ŠARLOTA SA JAGODAMA

Potrebno je: kutija piškota,, 250 gr šlaga, 250 gr jagoda, 150 gr šećera, sok od pola limuna, čaša hladnog mleka.

Jagode iseći na četvrtine (nekoliko ostaviti za ukras), poprskati sokom od limuna i posuti šećerom. Piškotama odrezati krajeve, umočiti ih u mleko i obložiti modlu. Šlag, jagode i komadiće piškota izmešati. Sipati u modlu. Ostaviti u frižideru do sutradan. Ukrasiti jagodama i šlagom.

ŠPANSKI VETAR

Potrebno je: 10 jaja, 800 gr šećera, ½ l mleka, 4 kašike brašna, 2 vanilin šećera, 200 gr putera, 250 gr mlevenih oraha, 4 šlaga.

Umutiti 10 belanaca sa 500 gr šećera u prahu i peći na izvrnutom plehu 2 sata na 100 stepeni. Umutiti 10 žumanaca sa 300 gr šećera, 4 kašike brašna i 2 vanilin šećera i dodati u pola llitre kuvanog mleka. Posebno umutiti 200 gr p utera i dodati filu, koji se zatim podeli na dva dela. U jedan deo staviti 250 gr mleveni poparenih oraha, a u drugi 2 umućena šlaga. Prvo staviti koru, pa žuti fil, pa fil sa orasima i odozgo šlag.

SLADOLED TORTA

5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 10 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, staviti u pleh i peći na 220 stepeni.
Penasto umutiti margarin sa 250 gr šećera u prahu, dodati 7 žumanaca i čvrst sneg od 7 belanaca. Testo politi sokom od ananasa, poredjati voće i krem. Tortu ukrasiti šlagom.

PLAZMA TORTA

- 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha, 1 kašika brašna, vanilin šećer; fil: 150 gr mlevenih oraha, 150 gr plazma keksa, 1 sok od narandže – izmešati.
Posebno umutiti 250 gr putera, 250 gr prah šećera, 2 cela jajeta. Sve izjednačiti i podeliti u dva dela. U jedan deo dodati 3 štangle istopljene čokolade. Slagati, pečenu koru, svetliji, pa tamniji krem i na kraju šlag.

ZAHER TORTA

Potrebno je: 100 gr šećera, 100 gr putera, 100 gr mlevenih badema, 50 gr brašna, 130 gr čokolade, 2 jajeta, 4 belanca, 2 žumanca, džem od kajsija.

Puter penasto umutiti sa 70 gr šećera i dodati prethodno umućena jaja i žumanca. Posebnou lupati sneg od belanaca, dodati preostali šećer, rastopljenu čokoladu, brašno i badem. Peći u okruglom plehu. Ohladjenu tortu premazati džemom od kajsija i preliti glazurom od čokolade.


REFORM TORTA

Potrebno je: 10 jaja, 500 gr šećera, 150 gr oraha, 150 gr brašna, 150 gr čokolade, 250 gr putera, 500 gr marcipana.

Odvojiti belanca od žumanaca i ulupati ih sa 150 gr šećera, dodati mlevene orahe, brašno i 50 gr strugane čokolade. Masu podeliti na četiri jedna dela i ispeći četiri tanke kore u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Zatim ih isfilovati sledećim filom: žumanca umutiti sa 350 gr šećera, dodati 100 gr istopljene čokolade, puter. Sve spojiti. Tortu ukrasiti marcipanom.

ŠARLOTA SA KESTENOM II

Potrebno je: 3 kutije piškota, 500 gr kesten pirea, 300 gr ulupanog šlaga, 100 gr šećera u prahu, 2 kesice vanilin šećera, kašika ruma, 100 gr suvog groždja.

Dno staklene činije obložiti piškotama, a zatim i stranice. Pire od kestena umutiti sa šećerom u prahu, suvim groždjem, rumom i ulupanim šlagom. Preko piškota staviti trećinu ove mase, zatim red piškota, pa opet masu i piškote i na kraju ostatak mase od kestena. Ostaviti jedan dan u frižideru da se kolač dobro stegne. Po želji možete ukrasiti šlagom.

ŠARLOTA SA KAJSIJAMA

Potrebno je: 300 gr kajsija, dvadesetak piškota, kesica šlaga, 15 gr želatina, 200 gr sirupa od kajsije.

Želatin rastopiti u malo mlake vode. Kajsije oprati i prepoloviti. Sirup staviti da uvri, skloniti sa vatre i dodati želatin. Kajsije iseckati (polovine ostaviti za ukrašavanje) i spustiti u sirup. Promešati i ostaviti da se ohladi. Spojiti sa umućenim šlagom. U kalup za tortu po dnu i sa strane naredjati piškote, sipati krem, vodeći računa da ne ostanu šupljine i ukrasiti kajsijama. Ostaviti u frižideru nekoliko časova i tek onda izvaditi iz kalupa.

KREM TORTA SA JAGODAMA

Potrebno je: 750 gr jagoda, 1 l mleka, 4 kašike brašna, 125 gr putera, rum, šećer, kutija piškota, 10 komada keksa «pti-ber».

Umutiti brašno sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko stavite da se kuva. Kada provi lagano dodajte razmućeno brašno i nastavite sa kuvanjem dok se ne zgusne. Prohladite i umešajte puter umućen sa šećerom. Na pravougaoni tanjir stavite keks, poprskajte ga rumom razredjenim sa vodom, premažite kremom, odozgo stavite jagode, a zatim red izmrvljenih piškota, pa opet red krema i tako naizmenično, dok ne utrošite namirnice. Ukrasite jagodama i šlagom.

TORTA OD KROMPIRA

1 kg krompira očistiti, skuvati i propasirati, i u tako vruć krompir dodati ½ kg šećer, 1 vanilin šećer, 1 margarin, 300 gr mlevenih oraha. Promešati i oblikovati tortu na tacni. Kada se ohladi, odozgo staviti šlag ili istopljenu čokokladu.

JEFTINA TORTA

2 jaja, 12 kašika brašna, 12 kašika mleka, 13 kašika šećera, 1 kašika kakaoa, na vrh noža praška za pecivo, Peći u šerpi od 5 litara. Ponoviti istu količinu za drugu koru. Svaku koru, kada je pečena, podeliti na dva dela.
Fil: 1 l mleka, 4 kašike šećera, 1 margarin, 100 gr čokolade, 300 gr oraha. Sve staviti u mleko i pustiti da vri na laganoj vatri. U šerpu od 5 litara staviti foliju, redjati kore i fil, tako da gore ostane kora. Ostaviti u frižideru da prenoći. Istresti tortu i premazati šlagom.

KEKS TORTA

Potrebno je: 500 gr «pti ber « keksa, 500 gr slatke pavlake, 500 gr čokolade; sirup: 125 gr šećera, pola čaše vode, čašica ruma; preliv: 300 gr šećera, 40 gr kakaoa, voda, čokoladne mrvice.

Pavlaku prokuvati i spustiti izlomljenu čokoladu. Na tihoj vatri kuvati 10 minuta, preručiti u hladnu posudu i ostaviti da se sasvim ohladi. Prokuvati šećer i vodu, dodati rum i poprskati svaki biskvit. Krem izmutiti mikserom, redjati keks i premazivati. Ostaviti u frižideru bar jedan sat. Od šećer i čaše vode napraviti sirup, umešati kakao i preliti tortu. Pripremiti je bar 24 sata ranije.

INDIJSKI VETAR

Umutiti 8 celih jaja, 8 kašika šećera, 100 gr kokosovog brašna i običnog brašna do 8 kašika, prašak za pecivo i peći 40 minuta na 150 stepeni.
Fil: ½ l mleka staviti da vri /od toga uzeti 7 kašika mleka i umutiti sa 4 kašike brašna/, sjediniti sa mlekom koje vri. Ovaj fil ostaviti da se ohladi.
Umutiti 250 gr putera ili margarina sa 200 gr šećera u prahu i sjediniti sa gornjim filom. U fil dodati 100 gr suvog groždja, prethodno potopljenog u rumu (u fil se može staviti i rum).
Filovati tortu.

TORTA OD ANANASA

Potrebno je: 1 kutija ananasa, 3 kutije piškota, 250 gr šećera, 200 gr mlevenih oraha, 100 gr suvog groždja, 200 gr žele bombona, 4 jaja, malo ruma, 1 margarin, 3 šlaga.

Umutiti šećer i margarin, pa dodati 4 žumanca. Posebno umutiti belanca, pa dodati u ovu masu. Iseckati sitno žele bombone, suvo groždje i ananas. U smesu od margarina dodati mlevene orahe i izmešati sa ostalom masom i dodati malo ruma. U kalup redjati piškote, umočene u sok od ananasa, pa fil i tako redom. Odozgo premazati šlagom.

LEDENA TORTA

1 pakovanje margarina penasto umutiti i dodati 250 gr prah šećera. Svemu tome dodati 250 gr rastopljene č okolade i 4 žumanca. Sve to lepo izmešati. Na drugoj strani pripremiti 250 gr seckanih oraha, 250 gr žele bombona, 250 gr suvog groždja, pa sve to dodati umućeoj masi.
U nekom sudu izdrobiti ½ kg keksa i preliti ga mlekom, koliko da omekša. Masu sipati u keks i sve izmešati, a zatim na tanjiru za tortu oblikovati. Od preostalih belanaca umutiti sneg, a možete tortu ukrasiti i istopljenom pokoladom.

KARAMEL ŠARLOTA SA JABUKAMA

Potrebno je: 1,5 kg jabuka, 200 gr šećera, 80 gr suvog groždja, 30-tak piškota, 2,5 dl mleka, 30 kocki šećera, 1 jabuka za ukras, 80 gr putera ili margarina.

Namočite suvog groždje u malo tople vode. Očišćene i iseckane jabuke stavite na zagrejani puter, dodajte šećer, suvog groždje i malo vode, pa dinstajte oko 15 minuta da se jabuke malo karamelizuju. Dok se hlade, otopite 20 kocki šećera, a kad dobiju smedju boju, zalijte ih sa 1 dl vode i mešajte dok se ne istopi šećer. Dodajte mleko, pa time natopite piškote. Njima obložite kalup, pa slažite red keksa, red jabuka. Neka stoji 12 sati u frižideru, a onda kolač ukrasite narezanom jabukom i karamelom od 10 kocki šećera.


ENGLESKA TORTA

Potrebno je: 750 gr mešanog suvog voća, 130 gr badema, 130 gr mešanog ušećerenog voća, 130 gr ušećerenih višanja,, 300 gr brašna, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica naribanog muskatnog oraha, 2 vanilin šećera, 250 gr putera, 250 gr šećera, 1 kašičica meda, 4 jaja, prašak za pecivo, kašika mleka, vinja, ½ l umućene slatke pavlake, 1 limun .

Naseckajte suvo i ušećereno voće, bademe, naribajte limunovu koru i sve dobro promešajte sa brašnom. Puter dobro umutite sa šećerom i medom, umešajte mleko i prašak, pomešajte sa prvom masom i dodajte toliko vinjaka da dobijete testo koje ćete peći na 140 stepeni – 3 sata. Pečeno prekrijte umućenom slatkom pavlakom.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Fanta torta
*************

150 gr plazme
300 gr mlevene plazme
250 gr margarina
5-6 kasika secera u prahu
1 puding od vanile
Fanta 1 1/2 L
pavlaka kisela 1/4
1 kg breskvi
2 slaga


Potopiti komade plazme u fantu(za ovo treba 2 dc)Formirati koru na tacni.Umutiti margarin sa prah secerom.Dodati mlevenu plazmu prethodno potopljeno u fanti(paziti da ne bude retko ) i premazati
preko kore od plazme.Na to premazati pavlaku,preko toga premazati sa pavlakom i poredjati secene breskve.
Za to vreme skuvati puding u 4 dc Fante i to vruce preliti preko torte
Odgore ukrasiti sa slagom koji je pravljen sa Fantom umesto mleka

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1195 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 5 sakrivenih i 1153 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, ajo baba, aleksmajstor, Alibaba1981, aramis s, Asparagus, Ben Roj, Bobrock1, bufanje, cikadeda, darkangel, DeerHunter, Koridor, Kubovac, kunktator, kybonacci, lcc, Leonov, Litostroton, Marko Marković, Miki01, mile23, milenko crazy north, Milos1389, moldway, nemkea71, Povratak1912, randja26, royst33, stegonosa, StepskiVuk, Tila Painen, trajkoni018, user96, vladaa012, voja64, ZetaMan