Volite li da eksperimentisete u kuhinji?

1

Volite li da eksperimentisete u kuhinji?

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Volite li da eksperimentisete u kuhinji?

Ja volim Very Happy evo sta sam ja juce pravila -

tikvica sam izrendala na trenicu posolila i ostavila malo da stoji,zatim sam dodala 2 jajeta,malo kvasca velicine klikera Smile susama 2 supene kasike i brasna (da ne bude ni gusto ni retko) i sve to przila na ulju...

meni se svidelo ....

Dopuna: 24 Jun 2008 19:06

Uzela sam belinu i isekla na sitne kockice,dodala malo seckane babure malo paradajza,ljute paprike malo vise Embarassed crnog i belog luka seckano sve..i dodala razne zacine biber,kari vegete,djumbira,soli..i sve to lepo przila na masnoci,naravno prvo sam luk pa meso i zatim povrce...i sve to lepo krckala....
Skuvala sam palentu u vodi kojoj sam dodala vegete,razlila u kalup i ostavila da se ohlahi zatim sam isekla na kocke i prelila ih sa belinom ...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • DR.R  Female
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 20 Okt 2006
  • Poruke: 359

Uh...ja uvek experimentisem...imam gomilu casopisa sa receptima i savetima i njih citam sa radoscu kao kad muski citaju PlayBoy. Dopunjavam znanje.
Tortu uvek pravim "iz glave"...onako kako sam trenutno raspolozena.

Moj experiment:
proprzim malo crnog luka na malo ulja, dodam susam da se proprzi, pa nasecem pecurke i zacinim karijem, biberom i kojekakvim travcicama (obozavam zacine) pa ako sam raspolozena ja dodam jos 100ml soka od paradaiza. U to narendam predhodno obaren krompir. Uz to jedem bareno povrce tipa blitve, sargarepe...i svezu salatu. Po nekad dodam i kasikicu kecapa preko krompira i pecuraka.

Voim kupus salatu kad u nju dodam dresing od ulja, soli, sirceta i senfa pa dodam tunjevinu i pobiberim.



offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Obozavam da eksperimentisem po kuhinji, ali nazalost imam za to zadovoljstvo sve manje vremena.

Juce napravismo devojka i ja na brzaka mnogo finu laganu veceru. Na tiganj sunuli kesu smrznutog povrca mesanog sa pecurkama (ovde to zovu "Kineska mesavina"), pravo iz zamrzivaca na malo vrelog ulja. Pustilo povrce vodu i lepo se ukrckalo za 10 minuta sa samo malo soli. Pred kraj sunuli odozgo 3 jajeta i sve izmesali... Milina! Smile

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

ja skuvah sinoc neko tipicno povrce za moj kraj, nesto poput veoma laganog celera i sladunavog svezeg ukusa, sa pire, kuvanom sargarepicom, i za kraj izmesala sos od pecuraka. Mr. Green mm. smešak

offline
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 5224
  • Gde živiš: Oslo

Ok, evo mog nedavnog uspesnog eksperimenta u kuhinjici na poslu:
1 ceo avokado se izdubi kasikom i pomesa sa konzervom tunjevine u zeleu (eventualno u ulju). Par kapi limunovog soka i rucak na poslu spreman za minut.

A najvise volim da eksperimetisem sa rostiljem. Tamo stavljam sve zivo i nezivo. Od paradajza, banana, marinirane ribe, krastavaca, karfiola, pecuraka...

Dopuna: 02 Jul 2008 20:01

@life, sta je to "belina"?

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2003
  • Poruke: 2383
  • Gde živiš: Beograd

Tamtitam ::

@life, sta je to "belina"?


Uglavnom tako nazivaju pilece belo meso, ali moze biti i bilo koje drugo belo meso Very Happy

offline
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 5224
  • Gde živiš: Oslo

Aaaa! Smile Fala!

offline
  • Pridružio: 20 Jul 2008
  • Poruke: 30
  • Gde živiš: Zaječar

Iskreno, volim da eksperimentišem u kuhinji, ali samo sa isprobanim namirnicama.
Hoću da kažem - samo slano sa slanim i slatko sa slatkim.

Ne volim stvari tipa: pohovani sladoled, kuvani kupus sa kajsijama i sl.

Najnoviji eksperiment rezultirao je nekom vrstom torte:
Banane sam dobro izmiksirala, pa u njih stavila posni, mleveni keks i suvo grožđe. Ovo mu dođe korica.
Inače, mora da se mesi rukama, jer keks toliko zgusne masu da je to neverovatno.
Preko te (nazovi) korice stavila sam banane (seckane na kolutiće), još suvog grožđa i Rum kasato. Ovo je, kao, fil.
Preko toga išla još jedna tanka korica, a onda sve zaliveno sa 300 gr otopljene čokolade.
Pa nakon svega toga šlag.

Nisam je probala, ali moji kažu da je bila OK.
Daj Bože... Laughing

offline
  • Spy
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 9424
  • Gde živiš: Kako kad

AleksandraV ::...Preko toga išla još jedna tanka korica, a onda sve zaliveno sa 300 gr otopljene čokolade.
Pa nakon svega toga šlag ...


Jao, jao, jao ... pa to ne moze da ne valja, mooogoo mi se svidja

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

2-3 kasikice eurokrema izmesam sa plazmom mlevenom i dodam slaga sve to zajedno izmesam i odmah pojedem Laughing


Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 991 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 5 sakrivenih i 949 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Ben Roj, bestguarder, bladesu, Bojan85, bojank, bokisha253, Brana01, cenejac111, cikadeda, comi_pfc, darionis, dekan.m, Denaya, Georgius, havoc995, ivica976, Još malo pa deda, Klecaviks, Koridor, Leonov, Litostroton, ljuba, mkukoleca, oldtimer, pein, Povratak1912, repac, Sir Budimir, solic, stegonosa, Toper, Viktor Petrenko, vladulns, ZetaMan, zlaya011