|
Poslao: 02 Jul 2008 11:05
|
offline
- DR.R
- Ugledni građanin
- Pridružio: 20 Okt 2006
- Poruke: 359
|
Uh...ja uvek experimentisem...imam gomilu casopisa sa receptima i savetima i njih citam sa radoscu kao kad muski citaju PlayBoy. Dopunjavam znanje.
Tortu uvek pravim "iz glave"...onako kako sam trenutno raspolozena.
Moj experiment:
proprzim malo crnog luka na malo ulja, dodam susam da se proprzi, pa nasecem pecurke i zacinim karijem, biberom i kojekakvim travcicama (obozavam zacine) pa ako sam raspolozena ja dodam jos 100ml soka od paradaiza. U to narendam predhodno obaren krompir. Uz to jedem bareno povrce tipa blitve, sargarepe...i svezu salatu. Po nekad dodam i kasikicu kecapa preko krompira i pecuraka.
Voim kupus salatu kad u nju dodam dresing od ulja, soli, sirceta i senfa pa dodam tunjevinu i pobiberim.
|
|
|
|
Poslao: 02 Jul 2008 11:14
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Obozavam da eksperimentisem po kuhinji, ali nazalost imam za to zadovoljstvo sve manje vremena.
Juce napravismo devojka i ja na brzaka mnogo finu laganu veceru. Na tiganj sunuli kesu smrznutog povrca mesanog sa pecurkama (ovde to zovu "Kineska mesavina"), pravo iz zamrzivaca na malo vrelog ulja. Pustilo povrce vodu i lepo se ukrckalo za 10 minuta sa samo malo soli. Pred kraj sunuli odozgo 3 jajeta i sve izmesali... Milina!
|
|
|
|
Poslao: 02 Jul 2008 18:47
|
offline
- Freia
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Jan 2005
- Poruke: 1899
|
ja skuvah sinoc neko tipicno povrce za moj kraj, nesto poput veoma laganog celera i sladunavog svezeg ukusa, sa pire, kuvanom sargarepicom, i za kraj izmesala sos od pecuraka. mm.
|
|
|
|
Poslao: 02 Jul 2008 20:01
|
offline
- Tamtitam
- Legendarni građanin
- Pridružio: 19 Maj 2005
- Poruke: 5224
- Gde živiš: Oslo
|
Ok, evo mog nedavnog uspesnog eksperimenta u kuhinjici na poslu:
1 ceo avokado se izdubi kasikom i pomesa sa konzervom tunjevine u zeleu (eventualno u ulju). Par kapi limunovog soka i rucak na poslu spreman za minut.
A najvise volim da eksperimetisem sa rostiljem. Tamo stavljam sve zivo i nezivo. Od paradajza, banana, marinirane ribe, krastavaca, karfiola, pecuraka...
Dopuna: 02 Jul 2008 20:01
@life, sta je to "belina"?
|
|
|
|
Poslao: 02 Jul 2008 20:08
|
offline
- SAnja
- Google master
- Pridružio: 01 Okt 2003
- Poruke: 2383
- Gde živiš: Beograd
|
Tamtitam ::
@life, sta je to "belina"?
Uglavnom tako nazivaju pilece belo meso, ali moze biti i bilo koje drugo belo meso
|
|
|
|
|
Poslao: 20 Jul 2008 23:44
|
offline
- Pridružio: 20 Jul 2008
- Poruke: 30
- Gde živiš: Zaječar
|
Iskreno, volim da eksperimentišem u kuhinji, ali samo sa isprobanim namirnicama.
Hoću da kažem - samo slano sa slanim i slatko sa slatkim.
Ne volim stvari tipa: pohovani sladoled, kuvani kupus sa kajsijama i sl.
Najnoviji eksperiment rezultirao je nekom vrstom torte:
Banane sam dobro izmiksirala, pa u njih stavila posni, mleveni keks i suvo grožđe. Ovo mu dođe korica.
Inače, mora da se mesi rukama, jer keks toliko zgusne masu da je to neverovatno.
Preko te (nazovi) korice stavila sam banane (seckane na kolutiće), još suvog grožđa i Rum kasato. Ovo je, kao, fil.
Preko toga išla još jedna tanka korica, a onda sve zaliveno sa 300 gr otopljene čokolade.
Pa nakon svega toga šlag.
Nisam je probala, ali moji kažu da je bila OK.
Daj Bože...
|
|
|
|
Poslao: 21 Jul 2008 00:19
|
offline
- Simke
- Mod u pemziji
- Pridružio: 21 Jul 2007
- Poruke: 9424
- Gde živiš: Kako kad
|
AleksandraV ::...Preko toga išla još jedna tanka korica, a onda sve zaliveno sa 300 gr otopljene čokolade.
Pa nakon svega toga šlag ...
Jao, jao, jao ... pa to ne moze da ne valja, mooogoo mi se svidja
|
|
|
|
|