Zapečeni grašak

Zapečeni grašak

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Recept je moj izum. Ko god je probao taj recept uvrstio ga je u svoj jelovnik bar jednom mesečno...

Mogu biti dve varijante sa i bez dodatka mesa, ja praktikujem uglavnom bez jer ne konzumiram meso i preradjevine toplokrvnih životinja.

Grašak se skuva
Izdinsta se crni i beli luk, doda grašak, začini, bosiljak, začin c, malo šećera, aleva, moze i ne mora,
kad bude gotov nasuvo se preruči u pouljenu vatrostalnu činiju
Druga faza koja je u medjuvremenu pripremljena je:
C četiri vrste sira umutiti sa običnom crvenom pavlakom, dodati narendani kačkavalj, preliti preko graška dodati origano i ako je sa mesom. kulen, dimljenu slaninicu odozgo i zapeći u rerni

Profesionalni kuvari ne koriste dodatke kao što su gotovi proizvodi kao što je C četiri vrste sira
kao zamena moze biti pavlaka u koju je umućeno brašno ili gustin i dodat rendani kačkavalj
I ta varijanta je takodje dobra

Varijanta sa i bez mesa:


I kako izgleda kesica C četiri vrste sira koja se koristi u tom receptu



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1037 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 5 sakrivenih i 992 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, armor, Bane san, Ben Roj, boske81, cemix, Daxi184, Denaya, Dorcolac, dragan_mig31, dule10savic, goranperović66, Istman, Koridor 11, Krusarac, kunktator, kybonacci, Magnum_956, Marko Marković, Metanoja, Miki01, milenko crazy north, Milicija Krajine, Milija.00, Milometer, miodrag, nextyamb, niksa517, NMNJ, pein, raptorsi, sabac015555m, Smajser, suton, vathra, Vlada1389, x9