Poslao: 25 Jul 2004 17:02
|
offline
- blondy_helen
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 25 Jul 2004
- Poruke: 6
|
Kao sto sam obecala Zeki evo recepta br. 1
Potrebno je:
4 kasike butera
280 grama brasna
1.5 prasak za pecivo
malo soli
3-4 kasicice secera
4 zumanceta
oko 400 ml mleka
3 sake bobicastog voca (borovnice, ribizle...)
Razmeksati buter u serpici pa ga pomesati sa mlekom i zumancima.Paziti da ne zagori. U drugoj posudi pomesati brasno, secer, so i prasak za pecivo. Kad se dobro izmesa ova smesa polako joj dodati prethodnu (mleko, buter, zumanca) i mutiti da se razbiju grudvice.
Ostaviti testo u frizideru da odstoji barem 2-3 sata. Moze i odmah da se przi, ali je bolje i lepse kad odstoji.
Kad se izvadi iz frizidera, umesati voce u tu smesu i prziti na jako zagrejanom ulju. Palacinkice treba da budu precnika 7-8 cm i debljine oko 0.5 cm sto se postize polaganim sipanjem na tiganj. Prze se samo dok ne porumene sa jedne strane i onda polako prevrcu lopaticom.
Voce daje kiseljkast ukus, ali i socnost. Sluzi se originalno sa javorovim sirupom, ali ne mora. Moze se sluziti i uz slatku pavlaku.
Prijatno. Nadam se da cete uzivati.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 13 Sep 2004 19:06
|
offline
- Limit
- Melanholik
- Pridružio: 23 Jun 2004
- Poruke: 3996
|
Ja sam nasla drugi recept za ove tzv. Americke palacinke
3 jaja
250 g brašna
1,5 dl jogurta ili kiselog mleka
2,5 dl mleka
2 kašike šećera
1 kašičica soli
2 kašičice praška za pecivo
4 kašike rastopljenog maslaca
Masu umutiti a zatim ostaviti da odstoji 10 minuta pa peći u zagrejanom tiganju manje palačinke (otprilike dve u manji tiganj, tri u veći). Služiti vruće premazane maslacom i sirupom, medom, džemom ili bilo kojim nadevom koji vam se dopada.
|
|
|
|
Poslao: 29 Sep 2004 09:16
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
Pa valja li palačinka išta tako debela?
|
|
|
|
Poslao: 29 Sep 2004 22:20
|
offline
- Pridružio: 28 Apr 2004
- Poruke: 77
- Gde živiš: Kiciner Kenadja via Jankov Most i Prigrevica
|
Nije losa pogotova sa Maple sirupom!! mmmmmmmmmm
|
|
|
|
Poslao: 29 Sep 2004 22:29
|
offline
- gamzzy
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Apr 2003
- Poruke: 10725
- Gde živiš: Novi Sad
|
Opiši nam malo taj Maple sirup, čisto da ne googlam...
|
|
|
|
|
|
Poslao: 30 Sep 2004 22:39
|
offline
- gamzzy
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Apr 2003
- Poruke: 10725
- Gde živiš: Novi Sad
|
Zvuči zanimljivo, ali ja mislim da to ipak to nije to, jer mi ne zvuči kao da je to za jesti...
|
|
|
|
Poslao: 01 Okt 2004 13:19
|
offline
- Pegazeka
- Elitni građanin
- Pridružio: 20 Apr 2003
- Poruke: 2416
- Gde živiš: NS
|
jeste od javora
Native Americans discovered how to collect sap or tree water from maple trees. In fact maple sugar comprised 12% of the diet of native Americans. The Indian name for maple sugar is--Sinzibuckwud (drawn from the wood).
The Indians cooked down the sap by heating hot rock in an open fire. They picked the rocks up with sticks, and placed the rocks in a wooden bowl. The rocks were hot enough to make steam to cook down the sap.
http://members.iquest.net/~childers/maple/native.html
al mene jos uvek zanima kakvog je ukusa...
|
|
|
|
Poslao: 01 Okt 2004 13:54
|
offline
- Aleksandra
- Ugledni građanin
- Pridružio: 16 Avg 2004
- Poruke: 463
- Gde živiš: Beograd
|
joj, pa to je miks meda, karamele i neznam....toliko je sladak...kao tamni med izgleda i tecniji je...kao da ima neke dodatke trave, i jaci je od meda....
super je, ali u kolicinama normale. meni je maple vise za zacin nego sa namaz.....al stvar navike
po mom ukusu je waffle bolje od americkih lapacinki, al ukus je ukus
palacinke su ok debele, mada su tanke ipak zdravije i ukusnije i vise se moze pojesti - dakle vise kombinacija.....
debele palacinke se ne savijaju i nemoze se s'nogu svaliti ili rukama jesti,...nego noz i viljuska....pih
sta cu....volim da lizem prste :-)
sve treba probati :-)
|
|
|
|