traze se posni recepti

1

traze se posni recepti

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

jel ima neko posne, jednostavne recepte?

kolaci imaju prednost Very Happy



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Trebaće i meni, uskoro će mi (posna) slava pa da malo promenim...



offline
  • Pridružio: 10 Jan 2004
  • Poruke: 71
  • Gde živiš: Novi Sad,Vojvodina

Imam ja nekoliko !!!!!!!!







[mod edit by Mad Zec]obavesten si na pm[mod]

offline
  • Pridružio: 03 Sep 2004
  • Poruke: 311
  • Gde živiš: Novi Sad

Imam ih poprilično, evo jednog za početak. Vrlo je jednostavan, ali ti trebaju jake ruke:-).

Beli rolat
Potrebno: 400gr. ratluka, 400gr. šećera u prahu, 400gr. kokosa i sok od jednog limuna.
Sve to pomešati i "gnjaviti" dok se ne dobije kompaktna masa. Ovo rastanjiti na pola cm debljine i saviti u rolat. Sredinu možeš ukrasiti želeom ili već prema umetničkim sklonostima. Ja ga lično pravim u dve boje ili kako sam već nadahnuta. Pusti mašti na volju.

prijatno

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

jel ima nesto bez ratluka... Sad

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Ako se smeju ostaviti link-ovi evo jedan sa posnim receptima.
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

thanx!

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2004
  • Poruke: 4513
  • Gde živiš: Novi Sad

@Vodolija

Naravno da se smeju ostaviti linkovi Smile

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

Posna baklava
600 gr tankih kora
150 gr mlevenih oraha (ili nuts po izboru - obratiti paznju na masnocu!)
soljica ulja
400 gr secera
250 vode

redjajte slojeve - 2 kore, porpskati uljem i vodom, pa mleveni orasi....itd.
iseci na trougle ili kockice
peci na 200 stepeni, kad porumeni izvadite i prelite hladnim sirupom od 400 secera i 250 ml vode koji je prethodno provreo
NB. poigrajte se sa zacinima...(kriske limuna u sirupu,...cimet, orascici, kardamon , vanilin secer ili mix 2 po slojevima - obratite paznju na kolicinu zbog jacine zacina)

------------------
posni kolac
2 kafene soljice ullja, 2 soljice vode, 300 gr. brasna, 1/2 praska za pecivo, 2 kisele jabuke, 100 gr mlevenih oraha i prah secer

Npravite testo od 2 soljice ulja, 2 soljice vode, 300 gr brasna, 1/2 praska za pecivo/.....razviti na tanko i seci na kvadrate. Na sredinu stavti fill od 100 gr. mlevenih oraha, 2 narendane jabuke,. SPojite strane kvadrate i pecite na tihoj vatri.
Uvalajti u prah secer.

------------------
posne stanglice
250 gr oraha mlevenih, 250+400 gr secera, sok 1. limuna
Uspinujte secer gusto kao za slatko, dodajte orahe, i u zlejenoj kolicinu limun. Masu rastanjite na dsci.
U drugom sudu uspinujte 400 gr secera takodje gusto, ako je previse gusto dodati po malo soka od limuna, ..brzo ohladiti sud sa secerom u drugom sudu sa vodom uz konstantno mesanje dok secer nepobeli. Uspinovan secer premazati preko sloja sa orasima i seci po zeljenom obliku.
-------------------------

predlazem da se igrate sa stvarima koje vec imate, vocna salata uz razne vrste oraha i suvog voza je isto interesantno. Flambirano voce je super...sveze voce i suvo voce sa zacinima....pite...kuglice od mlevenog cornflakes-a sa medom i zacinima.....preliv od kakao-a....itd.........

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2004
  • Poruke: 126
  • Gde živiš: Toronto

Pljeskavice od krompira i sira

Potrebno je:
- 600 g belog krompira, 200 g posnog gauda sira
- malo soli, bibera, persuna, kasika brasna, ulje za przenje
- a po zelji 2 pomorandze

Krompir oprati, ocistti i istrugati na krupno rende. Dodati strugan sir, kasiku brasna, seckani persun, sir i biber, sve dobro izmesati pa od ove mase kasikom vaditi pomalo, spustati na zagrejano ulje i spljostiti odozgo da lici na pljeskavicu. Poredjati na tacnu za sluzenje i po zelji okolo staviti kolutove pomorandze




Pita sa jabukama

Potrebno je:
- 500 g kora za pitu, 1 kg kiselih jabuka, cimet
- 100 g oraha, secer po ukusu, 2 kesice vanil secera
- kesica praska za pecivo, ulje

Oprane jabuke ocistiti, izrendati na krupn rende, zatim dodati seckane orahe, secer, suvo grozdje i cimet. Po dve ili tri kore poprskati mesavinom vruce vode, praska za pecivo i ulja, stavljati po malo nadeva, uvijati pitu i slagati u pouljen pleh i ispeci na umerenoj vatri. Kada se ohladi pita posuti je sa vanilinim secerom.


Rezanci sa orasima

Potrebno je:
- 1/2 kg rezanaca, 12 kasika mlevenih oraha
- malo secera, jedan vanilin secer

Skuvati u slanoj vodi rezanca i procediti ih. Na malo ulja proprziti rezanca, posuti sa orasima pomesati sa secerom i posuti vanilinim secerom.


Knedle sa sljivama

Potrebno je:
- 1 kg krompira, 300 g brasna, malo ulja
- malo soli, 1 kg sljiva, prezle za przenje, ulje
- secer za posipanje knedli i vanilin secer

Skuvati u posoljenoj vodi krompir u ljusci koji je predhodno dobro opran. Kada je skuvan ocistiti od ljuske prohladiti i ispasirati. U to dodati malo ulja, 300 g brasna sa malo praska za pecivo i zamesiti knedle. Staviti po jednu sljivu u malo testa , uvaljati u knedle, kuvati u slanoj vodi vaditi ih i prziti na prezlama i ulju. Kada su gotove posuti ih sa secerom i vanilinim secerom.


Kokos stangle

200 g mlevenih oraha zamesiti fondanom, razviti na dasci koru debljine prsta pa preko toga staviti fil:
150 g secera uspinovati sa 6 kasika vode, dodati 200 g kokosa, 100 g suvog grozdja, 100 g mlevenog badema, sve pomesati pa sipati preko kore.
Kada se ohladi seci stangle.


Posna torta

Potrebno je:
- 250 g mlevenih oraha, 250 g secera
- 250 ml belog vina, kasicica cimeta
- kasicica sode bikarbone, 250 g brasna

Pazljivo podmazati kalup bademovim uljem i posuti brasnom. Umutiti navedene sastojke i masu izruciti u kalup. Peci u rerni oko 25 minuta na 220 stepeni. Kada je gotova izvaditi i ohladiti i preliti je sa glazurom od 250 g secera u prahu i soka od jednog limuna. Na kraju tortu ukrasiti sa listicima badema i ukrasima od posnog marcipana.

Paprike punjene pasuljom

Potrebno je:
- 12 babura, 250 g pasulja tetovca, veza zeleni
- 5 glavica crnog luka, 2 cena belog luka
- aleva paprika, persun, so, ulje

Pasulj natopiti pa kuvati i prvu vodu baciti. U drugu vodu dodati seckanu zelen i 2 glavice crnog luka, da se kuvaju sa pasuljem. Na ulju proprziti 3 glavice crnog luka, dodati alevu papriku, umesan pasulj i persunov list. Posoliti, pa ovim nadevom puniti paprike i poredjati ih u podmazanu vatrostalnu posudu. Naliti vodom u kojoj se pasulj kuvao i preko svake paprike preliti malo ulja. Staviti u zagrejanu renu i peci.


[mod edit by Mad Zec]nemoj udvajati poruke[mod]


________________
"Sreća u ovome životu ovisi manje o tome što vam se događa, a više o načinu na koji to prihvaćate." (Elbert Hubbard)

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1440 korisnika na forumu :: 66 registrovanih, 8 sakrivenih i 1366 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AleksandarV, Arsenije, Asprilja, Asteker, avijacija, bigfoot, Bojan85, Bole72, boro975, BORUTUS, BraneS, brundo65, Butcher, Coabelgrade, debeli, Desmond, Dimitrije Paunovic, DJUNTA, djuradj, Dovla 1980, Dragon Order, hermann.kottmann, istina, Japidson, jeen yuhs, Jovan.D, kaskadija, koom0001, Koridor, Kriglord, krkalon, Krusarac, Kuroje, Leonov, LUDI, milikonst, Milo97, Miškić, moldway, Niko Bitan, Nikola0575, opt1, Pegggio, Pohovani_00, Prečanin30, PrincipL, R_038, redstar72, Rocky I, Sami_1ali, Smd, stankolich, Tas011, tesa, tooljan, tubular, ujke, Username1000, Velizar Laro, vukan0799, Wrangler, X3, Zadonbas, zmajbre, šumar bk2, 79693