Poslao: 05 Jun 2005 11:38
|
offline
- Pegazeka
- Elitni građanin
- Pridružio: 20 Apr 2003
- Poruke: 2416
- Gde živiš: NS
|
hmm.. zvuci zanimljivo :0
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 06 Apr 2007 16:53
|
offline
- Freia
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Jan 2005
- Poruke: 1899
|
evo nesto uvz posnih kolaca!
mljac.
Vazno pravilo pri pravljenju posnih kolaca:
*Cokolada mora da bude za kuvanje ( da ne sadrzi mljeko)
*Keks mora da bude bez jaja i mljeka (sa biljnom masnocom)
*Da bude margarin a ne maslac ( nesmije da bude pre masan, jer ce onda kolaci teze da se prave)
*Ako masa nece da se sjedini onako kako treba ( ako se mrvi) moze se sipati casica BRENDY-a . On ce da ispari i nece se osjetiti, a masu ce da veze kako treba.
*Svi kolaci treba da se spreme bar dva dana prije slave da bi mogli da se prosuse, ali ih ne sjeci prije nego na sam dan slave
*Rolati se najbolje formiraju u foliji. Stavis foliju na podlogu pa na nju stavis smjesanu masu, napravis kao glistu duzine i debljine koje hoces, zatim preklopis sa drugim krajem iste te folije i ravnas . Skines gornji dio folije da provjeris dali je rolat dobar, i ako negdje fali debljina dodas sa kraja i opet prekrijes i ravnas. Kad mislis da je rolat dobar otkrijes ga i ostavis da se susi bar dva dana
Kolaci:
Kuglice od oraha
Bajadera
Piramide od oraha
Rolat od smokava
Kocke od smokava i oraha
Rolat od kokosa
Rum bombice
Zito sa orasima
Lubenice sa crnim vinom
Bjela torta
Kolac od pekmeza
Medeni kolac
Pita od slatkog kupusa
Posne jabucice
Stangle od voca
Vanilice
Salama od voca
Posna pesak torta
Recepti ovde
http://www.geocities.com/Heartland/Ridge/4915/posno/POSNI.HTML
|
|
|
|
Poslao: 04 Avg 2007 22:06
|
offline
- RIA
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 20 Feb 2005
- Poruke: 2841
- Gde živiš: Around Belgrade
|
http://soz-rs.org/forum/viewtopic.php?t=473&start=0
Evo taman na vreme,što se ono kaže...
lepa tema i nadam se da ćete naći odgovore na linku,i naravno,dok traje post izbegavajte pekare,peku na masti,i izbegavajte namirnice sa želatinom (nema veze sa postom,pravi se od životinjskih stvari).
Takođe ako je neko video sir biljnog porekla,čisto za informaciju,supstanca KAZEIN nije posna,i to je jedna od supstanci iz mleka ili tako nešto.
Nadam se da vam išta koriste recepti.
|
|
|
|
|
Poslao: 15 Avg 2007 13:27
|
offline
- Nenad-nesha
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 14 Avg 2007
- Poruke: 1
- Gde živiš: Aaptin
|
BOMBICE SA LOKUMOM
POTREBNO JE
250g kokos. brasna
200g secera u prahu
150g lokuma od ruze(rastluk)
1 limun50 g cok. za kuvanje
50ml vode
ulje
mesamo iseckani ratluk sa kokos. brasnom i secerom u prahu.Dodamo sok od pola limuna i vodu.Formiramo bombice valjamo ih u kokos i redjamo na ciniju.Topimo cok. na pari i dodamo malo ulja da bi cok. dobikla sjaj .Rastopljenom cok. prelivamo bombice .Bombice redjamo u papirne korpice.PRIJATNO
Dopuna: 15 Avg 2007 11:54
RIBLjA SALATA
30 min-za 4 osobe:
Potrebno je:
*600g fileta
*100g belog vina
*150g kiselih krastavaca
*1 sveza paprika*persun
*kafena kasika senfa
*crni biber u zrnu
*kapari
*lovorov list
*malo secera
*3 kasike ulja*so
U serpu sa vodom na sporetu dodamo belo vino,sok od limuna,zrna bibera,lovorov list i so.Dodamo filtere i ostavimo da se kuva 12-15 min.Filtere izvadimo i isecemo na parcad i ostavimo da se ohlade.Supu procedimo i dodamo zrna kaparija sirce ,senf,secer,ulje,parcice paprike,persun.Na kraju dodamo ohladjene filete.Ostavimo slatu da odstoji desetak minuta. PRIJATNO
|
|
|
|
Poslao: 03 Sep 2007 21:06
|
offline
- suncokreta
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 03 Sep 2007
- Poruke: 13
|
Riblja pasteta
konzerva sardina
kasika senfa
margari 125 g
zacini po ukusu
sve sastojke pomesati i dobijate odlicnu posnu pastetu!
Prijatno!
|
|
|
|
Poslao: 01 Nov 2007 17:53
|
offline
- Elkris
- Elitni građanin
- Pridružio: 02 Apr 2007
- Poruke: 1501
- Gde živiš: Pančevo
|
Pužići sa orasima
Sastojci
* 500 grama brašna
* 300 grama oraha
* 100 grama suvog grožđa
* 300 grama šećera
* ulje
* sok od limuna
* vanila
Način pripreme
Zamesiti brašno sa malo mlake vode i pola kašike ulja, kao za svaku pitu.
Testo podeliti na dva dela i ostaviti oko pola sata. Zatim razvući kore. Kore prosušiti, poprskati vrelim uljem,
presaviti sve četiri strane za veličinu pleha, ponovo poprskati uljem,
posuti orasima i suvim grožđem, pa uviti pomoću stolnjaka u čvršću rolnu.
Od druge kore napraviti istu takvu rolnu. Iseći pitu na jednake komade i složiti ih u podmazan pleh tako da se vidi nadev.
Pitu iseći, a u međuvremenu napraviti sirup od šećera i 1 čaše vode, staviti da se ušpinuje, dodati vanilu i sok od limuna i preliti pitu.
|
|
|
|