traze se posni recepti

3

traze se posni recepti

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

hmm.. zvuci zanimljivo :0



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

evo nesto uvz posnih kolaca!
mljac.

Vazno pravilo pri pravljenju posnih kolaca:

*Cokolada mora da bude za kuvanje ( da ne sadrzi mljeko)
*Keks mora da bude bez jaja i mljeka (sa biljnom masnocom)
*Da bude margarin a ne maslac ( nesmije da bude pre masan, jer ce onda kolaci teze da se prave)
*Ako masa nece da se sjedini onako kako treba ( ako se mrvi) moze se sipati casica BRENDY-a . On ce da ispari i nece se osjetiti, a masu ce da veze kako treba.
*Svi kolaci treba da se spreme bar dva dana prije slave da bi mogli da se prosuse, ali ih ne sjeci prije nego na sam dan slave
*Rolati se najbolje formiraju u foliji. Stavis foliju na podlogu pa na nju stavis smjesanu masu, napravis kao glistu duzine i debljine koje hoces, zatim preklopis sa drugim krajem iste te folije i ravnas . Skines gornji dio folije da provjeris dali je rolat dobar, i ako negdje fali debljina dodas sa kraja i opet prekrijes i ravnas. Kad mislis da je rolat dobar otkrijes ga i ostavis da se susi bar dva dana

Kolaci:

Kuglice od oraha

Bajadera

Piramide od oraha

Rolat od smokava

Kocke od smokava i oraha

Rolat od kokosa

Rum bombice

Zito sa orasima

Lubenice sa crnim vinom

Bjela torta

Kolac od pekmeza

Medeni kolac

Pita od slatkog kupusa

Posne jabucice

Stangle od voca

Vanilice

Salama od voca

Posna pesak torta

Recepti ovde
Arrow http://www.geocities.com/Heartland/Ridge/4915/posno/POSNI.HTML



offline
  • RIA  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Poruke: 2841
  • Gde živiš: Around Belgrade

http://soz-rs.org/forum/viewtopic.php?t=473&start=0

Evo taman na vreme,što se ono kaže...

lepa tema i nadam se da ćete naći odgovore na linku,i naravno,dok traje post izbegavajte pekare,peku na masti,i izbegavajte namirnice sa želatinom (nema veze sa postom,pravi se od životinjskih stvari).

Takođe ako je neko video sir biljnog porekla,čisto za informaciju,supstanca KAZEIN nije posna,i to je jedna od supstanci iz mleka ili tako nešto.

Nadam se da vam išta koriste recepti.

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2007
  • Poruke: 1501
  • Gde živiš: Pančevo

http://www.cyberbulevar.com/kuhar/recepti.php?rk=3

Puno zanimljivih recepata!

offline
  • Pridružio: 14 Avg 2007
  • Poruke: 1
  • Gde živiš: Aaptin

BOMBICE SA LOKUMOM
POTREBNO JE
250g kokos. brasna
200g secera u prahu
150g lokuma od ruze(rastluk)
1 limun50 g cok. za kuvanje
50ml vode
ulje

mesamo iseckani ratluk sa kokos. brasnom i secerom u prahu.Dodamo sok od pola limuna i vodu.Formiramo bombice valjamo ih u kokos i redjamo na ciniju.Topimo cok. na pari i dodamo malo ulja da bi cok. dobikla sjaj .Rastopljenom cok. prelivamo bombice .Bombice redjamo u papirne korpice.PRIJATNO

Dopuna: 15 Avg 2007 11:54

RIBLjA SALATA
30 min-za 4 osobe:
Potrebno je:
*600g fileta
*100g belog vina
*150g kiselih krastavaca
*1 sveza paprika*persun
*kafena kasika senfa
*crni biber u zrnu
*kapari
*lovorov list
*malo secera
*3 kasike ulja*so
U serpu sa vodom na sporetu dodamo belo vino,sok od limuna,zrna bibera,lovorov list i so.Dodamo filtere i ostavimo da se kuva 12-15 min.Filtere izvadimo i isecemo na parcad i ostavimo da se ohlade.Supu procedimo i dodamo zrna kaparija sirce ,senf,secer,ulje,parcice paprike,persun.Na kraju dodamo ohladjene filete.Ostavimo slatu da odstoji desetak minuta. PRIJATNO

offline
  • Pridružio: 03 Sep 2007
  • Poruke: 13

Riblja pasteta

konzerva sardina
kasika senfa
margari 125 g
zacini po ukusu

sve sastojke pomesati i dobijate odlicnu posnu pastetu!

Prijatno!

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2007
  • Poruke: 1501
  • Gde živiš: Pančevo

Pužići sa orasima


Sastojci

* 500 grama brašna
* 300 grama oraha
* 100 grama suvog grožđa
* 300 grama šećera
* ulje
* sok od limuna
* vanila

Način pripreme

Zamesiti brašno sa malo mlake vode i pola kašike ulja, kao za svaku pitu.
Testo podeliti na dva dela i ostaviti oko pola sata. Zatim razvući kore. Kore prosušiti, poprskati vrelim uljem,
presaviti sve četiri strane za veličinu pleha, ponovo poprskati uljem,
posuti orasima i suvim grožđem, pa uviti pomoću stolnjaka u čvršću rolnu.

Od druge kore napraviti istu takvu rolnu. Iseći pitu na jednake komade i složiti ih u podmazan pleh tako da se vidi nadev.
Pitu iseći, a u međuvremenu napraviti sirup od šećera i 1 čaše vode, staviti da se ušpinuje, dodati vanilu i sok od limuna i preliti pitu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1124 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 8 sakrivenih i 1092 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, Asparagus, Ben Roj, bobomicek, bokisha253, DeerHunter, galijot, Grond, Još malo pa deda, Koca Popovic, lord sir giga, Lucije Kvint, mgolub, Milos1389, mnn2, rovac, sasa87, Sirius, SlaKoj, solic, trutcina, Vlada78, VP6919, šumar bk2