Poslao: 24 Feb 2005 11:48
|
offline
- Pridružio: 09 Feb 2005
- Poruke: 81
- Gde živiš: Novi Sad
|
Sta bi mogli sa zadovoljstvom da jedete i vise puta nedeljno(nema veze da li je odobreno od nutricionista:) ) a bez cega bi mogli i cele godine u tanjiru?Da,i sta je najegzoticnije ili najludje sto ste pojeli?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 24 Feb 2005 11:53
|
offline
- Leggy
- The King
- Pridružio: 18 Dec 2003
- Poruke: 7953
- Gde živiš: Graceland
|
Italijanska kuhinja.... Mogu svaki dan. Najozbiljnije...
Mogo bih bez ribe ceo zivot... Eventualno tuna... Ne podnosim ribu.
Sem toga ne podnosim podvarak, a kad bi moglo iz bez voca, bio bih najsrecniji...
E sad, najegzoticnije? Neki specijalni rakovi... Ne secam se koji, nisu mi se svideli.
|
|
|
|
Poslao: 24 Feb 2005 12:04
|
offline
- MonaLiza
- Super građanin
- Pridružio: 25 Dec 2004
- Poruke: 1045
- Gde živiš: Musée du Louvre
|
Mogla bih ceo zivot da jedem morske plodove,bas ih volim,sve!Takodje tu si razne pizze,ma kompletna italijanska kuhinja.
Moj favorit je testo,u svakom obliku!!
Ne bih nikada morala da jedem ni povrce ni voce.Posebno voce!
Jela sam jednom na moru nekog jastoga ili nesto slicno,ne secam se vise davno to bese...
|
|
|
|
Poslao: 24 Feb 2005 12:21
|
offline
- Pridružio: 09 Feb 2005
- Poruke: 81
- Gde živiš: Novi Sad
|
Ok,moze i tako uopšteno ali npr.koje voce moze da ostane na drvetu:) ili ako je meso-cije,koji deo...ja se npr.ne bih bunila da svinje nemaju usi,kokoske noge i kozu i trticu,mušmule mogu kao deo pejzaža,a smokve,trešnje,jagode,banane,dinje-svaki dan.Višnje-samo mrtve pečene ili sok... limun samo na ribu-ma,ananas mi kiseo...to sam mislila -kako vam nepce reaguje;)uziva ili ne.
|
|
|
|
Poslao: 24 Feb 2005 12:42
|
offline
- Leggy
- The King
- Pridružio: 18 Dec 2003
- Poruke: 7953
- Gde živiš: Graceland
|
Ok, od voca mogu samo da jedem (tj. cedim) limun ili visnju. Sve ostalo mi smeta (pogotovu ananas i jagode).
Naravno, govorim o presnom vocu.
Riba (bilo koja) mi strasno smeta, tako da je ne jedem. Osim tune, nju volim bio kako. Morske plodove? Pa lignje (ako se to racuna) volim... Ostalo zaobilazim. E da, volim riblje corbe.
Od mesa sisara najvise volim jagnjetinu, a sve ostale jedem bez problema. Od zivine, ne volim samo curku, dok patku obozavam.
Volim zacine, ljute pogotovu, ali ne volim balzamsko sirce i jabuko sirce.
|
|
|
|
Poslao: 24 Feb 2005 13:09
|
offline
- Stane
- Legendarni građanin
- Pridružio: 13 Jan 2004
- Poruke: 3590
- Gde živiš: Niš
|
Stvari bez kojih bi mogao:
-Grasak
-Pirinac
-Sargarepa
-Jaja
|
|
|
|
Poslao: 24 Feb 2005 23:24
|
offline
- Pridružio: 21 Jan 2005
- Poruke: 35
- Gde živiš: sombor
|
Skoro svaki dan bih mogla da jedem sarmu
Najludje sto sam pojela... zivi prilepak, svojerucno skinut sa nekog kamena, negde u Istri... imala sam 7 godina... bljak...
|
|
|
|
Poslao: 24 Feb 2005 23:40
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
Ima ukus gume jel da? Letos sam pojeo par komada na nagovor drugarice.
Pizzu mogu da jedem nonstop, pola metra ću da slistim samo tako i opet sutra i da mi se nikako ne zgadi.
Najegzotičnije što sam probao je tatar biftek, jedno vreme sam imao baš maniju da sam dogurao količinski da sam mogao pojesti pola kile mesa.
|
|
|
|
|
Poslao: 25 Feb 2005 20:27
|
offline
- Pridružio: 09 Feb 2005
- Poruke: 81
- Gde živiš: Novi Sad
|
Prilepci:) ?Podsetili ste me na redovne "užine" dok sam letovala u Istri...Onih puževa kojih ima na svakom koraku,prilepke,dagnje(nikad ne skupljati u blizini tur.centra-koncentrišu sve najgore iz mora)na gomilicu suvog granja i zapaliti, kad se vatra ugasi:jesti.Nikad nije bilo ukusno ali je zdravo,(a sta se može očekivati bez začina)ali zato morski ježevi!!!Koristan i ukusan recept:ženke morskih ježeva nakupiti,one krupnije-ženku ćete prepoznati po tome što se "ukrasi" kamenčićima!!-mi smo baš zbog njih na plažu nosili kašičicu,lepo je samo okreneš i tamo gde je zub/usta zavuceš kašičicu i vadiš kao iz kiwija ili dinje-narandzasta ikra ,odličnog ukusa.Jeziva slika ostaje sa tom gomilom praznih ježeva...ali naručite to u Francuskoj-na tanjiriću sa kriškom limuna vas košta kao ceo dan na moru:)A da li ste jeli/pili istarsku supu?Crno vino,maslinovo ulje ,biber,i prepečen hleb(varijacije sa začinima,odnosima vino-ulje-voda se nalaze u svim mediteranskim zemljama)Sve iz mora se moze jesti(važi kao i za pečurke-nešto samo jednom..)doduše za meduze nisam čula ali morski krastavac osim što može poslužiti kao vodeni pištolj, se jede ...jel bio neko u Japanu?A,da... tema:uz miris mora sve mi je ukusnije.
|
|
|
|