Poslao: 05 Sep 2018 07:13
|
offline
- Pridružio: 03 Feb 2013
- Poruke: 276
|
Pein, jesi li kuvao nešto?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 03 Okt 2018 11:23
|
offline
- nelle989
- Građanin
- Pridružio: 08 Okt 2011
- Poruke: 75
- Gde živiš: Bor
|
Pozdrav ljudi, imam jedan problem, rakija mi se oseća na zagorelo. Stavljao sam slamu u prvi kazan(možda je bilo i seno mojom greškom), radio prepek 2 puta (bez slame itd), sada sam dodao malo zrnca kafe zbog boje, a i kako bi izvuklo miris ali se i dalje oseća na zagorelo. Dajte neki predlog šta bih mogao da uradim. Hvala unapred.
|
|
|
|
Poslao: 03 Okt 2018 12:50
|
offline
- Pridružio: 03 Feb 2013
- Poruke: 276
|
Koja je voćka u pitanju?
Na žalost, tu nema popravke. Ali možeš ženi da daš da sa tim riba WC, da se ne baci.
|
|
|
|
Poslao: 03 Okt 2018 14:54
|
offline
- nelle989
- Građanin
- Pridružio: 08 Okt 2011
- Poruke: 75
- Gde živiš: Bor
|
Kruška. Čitao sam nešto da može da se doda aktivni ugalj, al nisam baš upućen u to pa me malo strah.
|
|
|
|
Poslao: 03 Okt 2018 21:00
|
offline
- mrmr
- Super građanin
- Pridružio: 07 Mar 2008
- Poruke: 1273
- Gde živiš: Medakovic 3 Beograd
|
Koliko ima maligana _? u %...
|
|
|
|
Poslao: 03 Okt 2018 21:48
|
offline
- DENA2
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 22 Feb 2012
- Poruke: 1
|
Pozdrav. U knjizi dr. Slobodana Jovića se kaže da se leče samo lakši oblici zagorelosti i to uz pomoć "specijalnog aktivnog uglja, koji oduzima strane ukuse i mirise" . Ogledi se vrše na malim dozama rakije da bi se utvrdio koliko uglja je dovoljno za tretiranje cele kolicine. Ugalj ne bi trebao da bude u rakiji duže od jednog dana. I sledeći put-slabija vatra. Šteta za krušku.
|
|
|
|
Poslao: 04 Okt 2018 09:04
|
offline
- nelle989
- Građanin
- Pridružio: 08 Okt 2011
- Poruke: 75
- Gde živiš: Bor
|
Napisano: 04 Okt 2018 9:33
Oko 50 stepeni sam je ostavio, miriše super i ukus je dobar samo ima malo na zagorelo. Probao bih sa tim ugljem, šta znam. Nemam ja tu mnogo, 10ak litara rakije, al opet žao mi da je bacim.
Dopuna: 04 Okt 2018 10:04
DENA2 ::Pozdrav. U knjizi dr. Slobodana Jovića se kaže da se leče samo lakši oblici zagorelosti i to uz pomoć "specijalnog aktivnog uglja, koji oduzima strane ukuse i mirise" . Ogledi se vrše na malim dozama rakije da bi se utvrdio koliko uglja je dovoljno za tretiranje cele kolicine. Ugalj ne bi trebao da bude u rakiji duže od jednog dana. I sledeći put-slabija vatra. Šteta za krušku.
On kaže u nekom intervjuu da na 100l rakije ide 50g aktivnog uglja, znači meni bi za 10l trebalo oko 5g. Ne znam, razmišljam se da probam.
|
|
|
|
Poslao: 04 Okt 2018 10:41
|
online
- Pridružio: 09 Jan 2012
- Poruke: 1259
|
Ikane jesmo pekli ja i striček prethodnih dana jabuku što je dozorila al nas sad handri vreme jer je hčadno pa je vrenje stalo, imam još nekih toni upo šljive al nju čuvam za prepeku. Šljive je bilo jako puno prerodile su al malo šećera u njima pa se moralo dodati mali procenat jer da smo je pstavili onakvu nebi imali ni 5l rakije.
Što se kazana toče najbolji su oni sa ručicom za okretanje mi smo naš prespoili na elektromotor, tako da ne moramo ustajati svakih minut dva da mešamo.
|
|
|
|
Poslao: 06 Okt 2018 08:43
|
offline
- Pridružio: 03 Feb 2013
- Poruke: 276
|
Šljiva je rodila odlično. Plodovi su bili puni, mesnati. Kišno vreme joj je baš pogodovalo. Ko je još prskao protiv monilije ploda i sprečio opadanje i truljenje na drvetu imao se čime pohvaliti. Ko nema svoju šljivu i cena je bila više nego povoljna.
Na žalost, količina šećera u plodu je bila krajnje skromna.
Ko je propustio priliku da potopi neku voćku do sada, ima vremena za jabuku i dunju.
Jabuka se može nabaviti po 4-5 dinara, dok se dunja nudi i za 25-30 dinara. Vrlo, vrlo povoljne cene za rakijaše ove godine.
|
|
|
|
Poslao: 02 Mar 2019 13:22
|
online
- Pridružio: 09 Jan 2012
- Poruke: 1259
|
Carinici iz Zadra kaznili su 98-godišnju Ličanku zbog pečenja rakije.
Starica je u okolici Udbine pekla rakiju na tradicijski način, a kako živi sama, nije joj nitko objasnio zakone o destiliranju alkohola u kućnoj radinosti, javlja Novi list.
Baš nakon što je pristavila kotao, carinici su starici na licu mjesta naplatili kaznu od 500 kuna, a kasnije joj je stigla još jedna kazna za prekršaj, i to u iznosu od 1.500 kuna.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/carinici-.....L3IB4qtay8
|
|
|
|