Poslao: 08 Sep 2020 13:19
|
offline
- KlinkaPalacinka
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 29 Nov 2009
- Poruke: 2494
|
Joj, ne znam šta da ti kažem za ovo što sam postavila. Jela sam pre toga neku piletinu (fotografija ispod), pa je možda i to pokvarilo ukus. Nije slatko koliko sam očekivala, onako, taman je...
Očekivala sam intenzivniji ukus čokolade, pa valjda zbog toga ova moja "kiselost".
Restoran Brown, Piletina Pronto (komadići grilovane piletine, kremasti beli sos, slanina, parmezan, kačkavalj i pomfrit)
Da li ti to sve spremaš ili naručuješ? Pokupila bih neki recept
Primetila sam da si rezervisana povodom te porudžbine, ali sada kada reče cenu jasno mi je i što
Kada pomenu oradu, jela sam je pre mesečak dana u Restoranu Castello
Drugarica i ja podelile porciju (da ne misliš da je premalo), a kako mi se jela Fokača u sredini je pavlaka (baš posno)
P.S. Nemojte da se čudite što imam fotografije hrane.
Imam viber grupu sa bratom i sestrom gde jedni drugima "pravimo zazubice",
tako da uvek hranu u restoranu fotkam krišom da bi ih "mučila"
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 10 Sep 2020 19:44
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
KlinkaPalacinka ::
Da li ti to sve spremaš ili naručuješ? Pokupila bih neki recept
Iz nekog razloga delujem kao osoba koja zna da isprži viršle .....
Ribu uglavnom pečem i to pastrmku, oradu i skušu. Losos (isključivo crveni) i oslič isključivo pržim. Šarana volim prodimljenog. Jedino ga tako jedem. Nebitno da li se peče ili prži, podjednako je ukusan.
Za oradu i pastrmku pravim istu marinadu. Obično veče uoči spremanja, spremim marinadu : malo maslinovog ulja, čeno do dva sitno seckanog belog luka, malo bibera, sok od limuna, začin (ponekad stavim i začin za ribu), sve to prelijem preko ribe i unutar iste. Malo posolim ako mislim da nije dovoljno slano. Preklopim poklopcom ili drugim tanjirom i ostavim da stoji do sutra u frižideru.
Imam fritezu za pećenje bez ulja. Stavim foliju na dno te friteze i ubacim pastrmku ili oradu, sa sve tom marinadom. Zapečem sa obe strane. Mislim da mi ne treba više od 20 minuta. Kada je gotovo, spolja je hrskavo, unutra je sočno. Za mene prava mera.
Ništa posebno, a ukusno....
|
|
|
|
|
Poslao: 11 Okt 2020 14:31
|
offline
- KlinkaPalacinka
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 29 Nov 2009
- Poruke: 2494
|
Sabbiadoro Novi Sad
Tagliatele San Remo (piletina, slanina, pesto sos, beli luk, maslac)
(ne znam zašto okreće fotografiju, kada kliknete na nju otvara normalno, ali bitno je da se vidi )
Pasta je profi, ali sam je ja umrljavila negde pola pojela, bila sam baš gladna...
Dominira ukus belog luka, mislim da i danas osećam iz stomaka (juče sam ručala to), bilo mi je muka kada sam došla kući...
Na kraju sam pokupila slaninu i piletinu iz paste i to je to
Možda ja samo nisam poznavalac, jer se svi kunu u njihovu hranu, ali ukus je izuzetno jak.
Drugar je uzeo Risotto sa piletinom i razočarao se.
Pokupio piletinu, kaže da je premasna za njegov ukus.
E sad, kažu da su pizze perfektne, ali Bože moj...
Biće prilike da poprave utisak
|
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 24 Mar 2021 11:11
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
Najbitnije da jedemo on što nam prija, što nam nije opterećenje za organizam.
Meni problem prave testa, hleb, skrob....
Trenutno postim na vodim, malo da se ''pročistim'', da se oslobodim mesa....Mnogi ljudi u postu na vodi, smršaju, ja recimo dobijam na kilaži. Nije to pravo gojenje, to se reši par dana nakon prestanka sa postom, ali jednostavno neka hrana mi ne odgovara. Slabije jedem krompir, pasulj, sočivo, peciva....jer mi to ne prija. Ali si u ovoj vrsti posta primoran, jer nemaš drugo. I pored izbegavanja slatkiša, opet se osećam ''otečeno''...
Najlepše se osećam kada klopam neko meso sa roštilja i salatu. Ili neko kuvano jelo od mesa i povrća sa salatom....
|
|
|
|
|